Toen ik gisterenavond naar het nieuws keek zag ik dat de Bataclan weer opende in Parijs. Na een jaar werd er weer een concert gegeven in dit gebouw en vertelden veel Parijzenaren dat ze graag willen dat het leven weer gevierd mag worden in dit gebouw. Dat ze niet willen dat  haat en pijn op de voorgrond blijft in hun stad maar liefde en plezier. Het interview met een man wiens vrouw werd doorgeschoten maakte diepe indruk op mij. Ik wil ngregoryiet met de ‘waarom’ vraag blijven rondlopen. Ik wil steeds afvragen ‘hoe’ ik hier het beste mee om kan gaan.

Grégory (links op de foto)  is vastbesloten geen woorden vuil te maken aan de moordenaars die zijn vrouw en achttien andere bezoekers en personeelsleden van restaurant La Belle Équipe doodschoten. „Dat zijn ze niet waard. Ik hoef geen vergelding. Mijn grootste wraak zal zijn als ik het restaurant weer open, en kan zeggen: mijn leven krijgen jullie niet kapot.” Via deze link kun je de uitzending zien:

http://nos.nl/artikel/2142754-parijs-geeft-jaar-na-bloedige-aanslagen-niet-toe-aan-terrorisme.html

 

Wauw..wat een kracht heeft deze man in zich! Wat een veerkracht heeft deze stad. Ik dacht direct aan mijn leraar tijdens mijn mindfulness docenten opleiding. Jezelf steeds afvragen waarom dit jou moest overkomen  maakt je leeg en gesloten. Stel jezelf liever de vraag of je jezelf kunt openen voor hoe het nu gaat en hoe je je levensweg het beste kunt bewandelen. Het gedicht van Hans Stolp sluit hier helemaal bij aan. Het is uit het prachtige boek: “Kijken met de Ogen van het Hart”

Levensweg

Vele wegen kent het leven,
maar van al die wegen
is er één die jij te gaan hebt.
Die éne is voor jou. Die ene slechts.
En of je wilt of niet, die weg heb jij te gaan.
De keuze is dus niet de weg, want die koos jou.
De keuze is de wijze hoe die weg te gaan.
Met onwil om de kuilen en de stenen,
met verzet omdat de zon een weg
die door ravijnen gaat, haast niet bereiken kan.
Of met de wil om aan het einde van die weg
milder te zijn, en wijzer, dan aan het begin.
De weg koos jou.
Ben jij bereid te gaan?

Deze week staat het 5e chakra centraal tijdens de yoga les. Jezelf uiten en letterlijk jezelf laten horen. Huisarts Richard Hoofs heeft hier weer een mooie oefening over geschreven die kan bijdragen om het 5e chakra in balans te brengen. De oefening is ook te zien op YouTube. Kijk maar eens naar de onderste link.

https://youtu.be/ReU_RBi82FQ