Babymassage

Aanraken is één van de eerste manieren om contact te maken. Met babymassage versterk je de band met je kindje. Je baby zal het heerlijk vinden en voelt zich veilig en geborgen.

Shantala babymassage geef ik vaak 1 op 1 omdat ik dan zoveel mogelijk persoonlijke aandacht kan schenken aan de moeder en het kindje en kan aansluiten op specifieke vragen of wensen die er zijn.

Het is de manier om op een bijzondere wijze contact met je kindje te maken. Het is een gerichte en liefdevolle manier van aanraken die belangrijk is voor een baby. Maar als je vroeg begint met het masseren van je baby heeft dat nog meer voordelen. Je zorgt dat de doorbloeding goed op gang komt en je kindje vindt het vaak heerlijk en het blijkt uit onderzoek dat deze kinderen vaak minder huilen en beter contact kunnen maken.

Babymassage is voor alle ouders en baby’s geschikt en kan al vanaf enkele dagen na de geboorte ( mits dat de gezondheid in orde is van) gegeven worden.

Individuele baby massage cursus

Een individuele baby massage cursus bestaat vaak maar uit één sessie.  Tijdens deze sessie leer ik je 30 tot 35 technieken om een goede massage te geven. Tevens leer ik je nog een tweetal technieken vanuit de voetreflex therapie die heel efficiënt zijn bij buikkrampjes, verstoppingen en pijn bij het doorkomen van de tandjes.  Tevens kan ik ( afhankelijk van vragen en wensen van een van de ouders) aandacht besteden aan lichaamstaal en het gebruik van verschillende oliën en geef ik tips en adviezen voor een goede houding bij het masseren van ouder en baby.

Je kunt al heel snel na de geboorte starten met het masseren van je baby. Dit is natuurlijk afhankelijk van de conditie van de moeder en het kind. Het voordeel van een individuele cursus is dat de les aangepast kan worden op de wensen van de ouders en op de reactie van je baby. Daarnaast kun je een afspraak maken op een tijdstip waarop het voor jou uitkomt waarbij een voldoende afspraak in onderling overleg gepland kan worden. Ook is er voldoende tijd en aandacht voor vragen over je baby (of over jezelf). De cursus geef ik  in de massage praktijk. Mocht je liever niet willen komen naar de praktijk dan kan ik deze les ook geven via een live online verbinding. Ik kan de grepen dan op demonstratie baby voordoen.

Je krijgt na afloop een mail met alle technieken op een rij en duidelijke uitleg en foto’s. Op deze manier is het mogelijk na afloop alles thuis na te lezen en te oefenen.

Bel of mail om een datum te plannen die voor jou uitkomt. Zo kunnen we samen tijd plannen voor jou en je baby waardoor je daarna zo vaak als je wilt je kindje heerlijk kunt masseren met de juiste technieken. Het is trouwens geen probleem om samen met de vader of een oma/opa te komen zodat zij ook de technieken direct kunnen leren of je assisteren/helpen.

Heb je nog aanvullende vragen dan is het natuurlijk ook mogelijk om een mail te sturen zodat ik je kan bellen of je kunt me zelf bellen via 06 – 53 61 83 59.

Te vroeg geboren baby’s, baby’s die zich veel overstrekken, baby’s die veel huilen of snel overprikkeld zijn, kunnen extra baat hebben bij de massage. Elke baby is anders en zo zal ook elke baby anders reageren op een massage. Met het masseren van je baby bereik je onder andere de volgende effecten:

  • Rust en ontspanning voor je baby en jezelf
  • Vermindert darmkrampjes
  • Bevordert het lichaamsbesef
  • Versterkt de band met je baby
  • Sterkere ontwikkeling van de spieren

Kraamcadeau of cadeau voor een babymassage

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor een babyshower of zoek je een leuk kraam cadeau? Geef een cadeaubon voor een babymassage cadeau.

Mail naar info@flowtime.info of bel of stuur een app naar 06 – 53 61 82 59.

Baby’s die in een vroeg stadium gemasseerd worden vinden deze aanraking vaak heerlijk wat ten goede komt bij de ontwikkeling van het kind.