Op 27 december bijeenkomst kerstverlichting. Herman & Marjo: “we laten de stilte weer spreken…”

Op Derde Kerstdag, dinsdag 27 december, organiseren Marjo van Ginderen en Herman Poell een tweede stiltebijeenkomst op het Lambertusplein in Nederweert. Het idee is ontstaan naar aanleiding van een bericht van Tijn Touber op Facebook. In zijn boek ‘Stadsverlichting’ beschrijft Tijn hoe de kracht van stilte kan worden ingezet voor sociale en maatschappelijke vernieuwing. Uit onderzoek blijkt namelijk dat als mensen samen stil zijn, zij een harmoniserend effect hebben op hun omgeving. Op zijn facebookpagina heeft hij mensen opgeroepen om in hun eigen omgeving op zondag 27 december om 20.00 uur ook zo een stilte bijeenkomst te organiseren.kerstposter

We zagen deze oproep vorig jaar en wilden ook in Nederweert de stilte laten spreken. Op het Lambertusplein werd een kerstboom geplaatst en veel mensen kwamen naar deze bijeenkomst en hingen hun wens in deze boom. We kregen na afloop zoveel positieve reacties en ook dit jaar vragen veel mensen of we weer zo’n bijeenkomst organiseren. Mensen geven aan dat ze behoefte hebben aan een laag drempelige bijeenkomst waar samenhorigheid centraal staat.
Bij restaurant Siem en kledingzaak Carool kunnen mensen een kerstster ophalen en hier hun wens op schrijven. Mensen kunnen natuurlijk ook zelf een wens maken.Al deze wensen kunnen vervolgens in de kerstboom aan het Lambertusplein worden gehangen. Op deze manier ontstaat er een gezamenlijke wensboom die weer mooi aansluit bij de bijeenkomst op 27 december.
OPEN PODIUM
Helemaal stil zal het die avond niet zijn. Ted Hovens zal de avond openen met een lied van Wende Snijders. Daarna zullen de volgende mensen zingen of wat voor dragen: Ber Bijlmakers, 90 jaar en heeft speciaal voor deze avond een gedicht geschreven. Kim van Deursen, de burgemeester en de Hot Buskers zullen die avond zingen. Thieu Heijltjes zal een gedicht voordragen en Anneke Heijmans zal een verhaal voor de kinderen onder de boom vertellen. Een heel variërend programma dus waar we heel blij mee zijn. Ook zal Pleun Cuppens die avond wafels bakken voor haar reis naar India en er zal koffie en chocomelk verkrijgbaar zijn. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij en dat je komt.


Iedereen wordt uitgenodigd om op dinsdag 27 december om 20.00 uur bij elkaar te komen om vanuit verbondenheid stil te staan bij deze wensen. Ieder op zijn eigen manier. Je kunt dan een kaarsje ontsteken, je wens in de boom hangen, even stil zijn. Het mag en kan allemaal. Kom jij ook? Natuurlijk mag je familieleden, vrienden, kennissen en kinderen meenemen. Iedereen is welkom en het is natuurlijk gratis.
‘Kerstmis de ideale tijd om een ander geluid te laten horen: stilte.’