De maatschappij is gejaagd, heel gejaagd! Mensen worden overspoelt door alles wat ‘moet’ in het dagelijks leven. Tijd om te genieten of stil te staan bij wat er gebeurd, is er bijna niet meer. We voelen niet meer wat er in ons lichaam gebeurd. Eten doen we vaak tussendoor, misschien zelfs wel staand aan het aanrecht.

’s Morgens is het in veel huishoudens spitsuur, de kinderen moeten naar school en we moeten op tijd op het werk zijn. Heel begrijpelijk allemaal, maar wanneer heb je voor het laatst het eten écht geproefd? En was je onder het eten niet bezig met de baby eten geven of zorgen dat je kind niet een glas drinken omstoot? Of dat ene mailtje aan het versturen?

Bewust eten is een hele uitdaging geworden en we grijpen steeds vaker naar de verkeerde producten. Maar de kant-en-klaar producten en lege calorieën hebben een keerzijde. Mensen worden te zwaar en krijgen steeds meer klachten die ze niet kunnen verklaren zoals vermoeidheid, neerslachtigheid, slapeloosheid en depressies. Om deze klachten te verminderen krijgen we dan weer medicijnen om ons ‘beter’ te laten voelen. Zo zitten we met z’n allen in een neerwaartse spiraal, waar we maar moeilijk uitkomen.

Gezond en bewust eten is juist niet saai

Gezond eten is helemaal niet moeilijk en hoeft helemaal niet saai of smakeloos te zijn. Gewoon weer terug naar de basis en hoe de natuur het bedoelt heeft. Al die geur- en smaakstoffen zijn helemaal niet nodig om lekker te eten. Een goede maaltijd op tafel zetten kost net zoveel tijd dan een pizza opwarmen in de oven.

Hoe mooi is het als we weer kunnen genieten aan tafel? Wie met aandacht eet, eet minder en geniet er meer van! Samen gaan we ervoor zorgen dat je eten weer kunt waarderen om wat het echt is; voeding voor je gezondheid en om genieten! Geen calorieën tellen en sterk zijn om het dieet vol te houden, want dat is niet te doen en dan wordt het weer iets wat moet in je leven. Loslaten en vertrouwen in je eigen kunnen.

Er is niets mooiers dan mensen mogen begeleiden naar een gezondere en bewustere levensstijl.

Ben je geïnteresseerd geworden naar mijn werkwijze? Neem dan gerust contact met me op.

Ik kom graag naar je toe voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek.

~ Linda Janssen Broens~

www.puureninbalans.nl info@puureninbalans.nl 06-48890548