Het was maanden lang zomer, zonnestralen tot en met vanaf het begin van Corona. Afgelopen week was anders. Wind en regen, weer om naar binnen te gaan. Het is niet voor niks. Je kunt niet constant aan staan en stralen zoals de zon in de warmste zomerdagen. We hebben die inkeer en veranderende dagen nodig.

Een aantal jaar geleden kon ik niet stoppen met gaan.

Een aantal jaar geleden kon ik niet stoppen met gaan. Ik vond het leven zo fantastisch dat ik geen moment wilde missen. Constant op avontuur, reizen door onbekende landen, nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe cursussen volgen. Ik zocht altijd de zon in mezelf op en brandde op. Het was teveel. Ik kon alleen maar rusten en doorvoelen wat er op dat moment bij me aan de hand was.
Vampier energie noemen ze dat ook wel. Je gebruikt de enerige van de ander of van je omgeving om ergens te komen. Misschien ken je het wel, we doen het allemaal wel een keer denk ik. Het is het weggeven van je eigen verantwoordelijkheid en vaak zijn we er niet bewust van. Het lijkt namelijk zo onschuldig, maar uiteindelijk is het voor jezelf en de ander niet fijn als je afhankelijk van iets buiten jezelf bent.
Dus ik leerde te stoppen, ik leerde om stil te staan en even niets te doen. Mijn coach nodigde mij uit om het niet ver mee te gaan zoeken. Meer in alle eenvoud zodat ik alle seizoenen buiten mezelf en daarmee in mezelf kon ervaren. In eerste instantie vond ik dat plan helemaal niets maar ging het toch aan.

Het was echt niet altijd leuk maar het bracht me rust.

Dat was echt niet altijd leuk, want ik vond grijze regendagen niks. Veel te confronterend met mijn eigen nog verstopte stukken. Langzaam ervaarde ik de rust in mezelf door zelf rust te nemen. Stap voor stap herontdekte ik de waarde van regenachtige grijze dagen. Na dat eerste jaar was het geen issue meer. Ik kan zijn met alle seizoenen buiten en in mezelf.
Rust neem ik als het nodig is en als ik op avontuur wil ga ik vanuit verbinding met mezelf en mijn processen.
Elk seizoen, elk weertype, elk proces heeft zijn eigen kwaliteit. Het is maar net vanuit welk perspectief je kijkt.Eigen verantwoordelijkheid nemen om precies dat te doen wat voor jou dient op dit moment.
Deze week was het volle maan met een winderige grijze dag. Het is perfect. Namelijk precies waar de maan je toe uitnodigt; bezinnen, inkeren en voelen.
RECONNECT