chakra-tabel2Een beschrijving van de  zeven hoofdchakra’s in het kort:

Chakra 1 – 1e chakra zit bij het bekken aan het uiteinde van je ruggengraat, de kleur die er bij hoort is rood. De betekenis is basis, wortel. Deze chakra staat voor geworteld en stevig in het leven staan, vertrouwen hebben en het leven ook in moeilijke omstandigheden aankunnen. De emotie die er bij hoort wanneer er onbalans is, is angst, faalangst, onzekerheid, enz.

Chakra 2  – 2e chakra zit bij de geslachtsorganen, heupen. De kleur is oranje, de betekenis is zachtheid. Deze chakra staat voor emoties en seksualiteit. De emotie die er bij hoort wanneer er onbalans is, is o.a. je schuldig voelen.

Chakra 3 – 3e chakra zit bij het middenrif boven je maag, de kleur is geel. Deze chakra staat voor macht, vrijheid, controle. De emotie die er bij hoort wanneer er onbalans is, is schaamte, machteloosheid.

Chakra 4 –  4e chakra zit bij het hart. De kleur is groen. Deze chakra staat voor het waarnemen van liefde en ook het toelaten van die liefde en relaties. De emotie die er bij hoort wanneer er onbalans is, is  o.a.verdriet.

Chakra 5 –  5e chakra zit bij de hals, de keel, de kleur is blauw. Deze chakra staat voor zuivering, uiting geven aan gevoelens, maar ook het uitspreken van wat er in je omgaat.

Chakra 6 –  6e chakra zit midden tussen de wenkbrauwen of net er boven dat verschilt van persoon tot persoon, de kleur is indigo {dat is paars/blauw}. De betekenis van deze chakra is waarnemen, ‘achter’ dingen kunnen zien. De emotie die er bij hoort wanneer er onbalans is, is illusie.

Chakra 7 –  7e chakra zit bij de kruin (boven op je hoofd), de kleur is doorzichtig wit, paars, goud. Er worden hier drie kleuren genoemd omdat dit kan wisselen. Het ligt aan het ontwikkelings niveau waarin iemand op dat moment is. Deze chakra staat voor wijsheid.Aura en Chakra’s in balans

Met de volgende oefening krijg je zowel je aura als je chakra’s in balans. Het is tevens een innerlijke reiniging. Je gaat ademen met je handen!

Schudt voordat je begint eerst je armen goed uit, vooral je handen ‘leeg schudden’.  Vouw dan je handen in elkaar, alsof je gaat bidden. En dan ga je op de volgende wijze met je handen alle chakra’s langs.
Doe alles een paar keer en voel wanneer het genoeg is. We beginnen:

  • Vouw je handen in elkaar en houd dan je ingevouwen handen boven je kruin, met de handpalmen naar je kruin gericht. Beweeg je handen omhoog en omlaag (dus boven je kruin blijven) als een cilinder.
  • Vervolgens ga je naar je zesde chakra, deze is ter hoogte van je voorhoofd. Je houdt de in elkaar gevouwen handen voor je zesde chakra en ga dan met een grote boog naar je tweede chakra. Deze is net onder je navel, je buik. Doe dit een paar keer. Hiermee verbind je je zesde en tweede chakra en breng je ze in balans, heel belangrijk!
  • Ga dan naar je hartchakra. Hier doe je hetzelfde als bij je kruin maar dan naar voren en weer terug naar je hartchakra. Net zoals een cilinder werkt.
  • Wanneer je dat hebt gedaan schudt je weer even alles uit, je armen, je handen en je hele lichaam.
  • Vouw de handen weer in elkaar en ga dan naar je vijfde chakra. Deze zit ter hoogte van je keel. Hier doe je hetzelfde als bij de zesde chakra, maar ga nu in een grote boog naar je eerste chakra. Deze is ter hoogte van je genitaliën.
  • Hierna ga je je Hara ofwel je derde chakra schoonmaken. Zet je vuisten op je maag, net boven de navel, dat is je derde chakra. Trek dan met je vuisten alle spanning uit dit gebied. Heel langzaam, net alsof er messen in je maag zitten die je langzaam er uit moet trekken. Wanneer je ongeveer 20-30 cm van je lichaam af bent, ‘gooi’ je alle spanning ver van je vandaan. En waaier je handen een paar keer naar opzij uit.

Als laatste: schud je armen en je handen goed uit. En poets je aura schoon door je handen van boven naar beneden rondom je te laten gaan. Alsof je onder de douche bent geweest en de waterdruppels van je lichaam afveegt. Deze oefening kunnen je in de ochtend doen in bed of onder de douche. Ik wens je er veel plezier mee.