Chinese Cupping massage

Cupping therapie is een behandelwijze die zijn traditie vindt in Oosterse geneeswijzen en al duizenden jaren oud is. Cupping hoort bij de Chinese massagetherapie wat, d.m.v. de cups, heel diep werkt en de doorbloeding weer op gang brengt. De massage dringt veel verder door dan op spieren en pezen alleen. Door het creëren van zuigende werking aan de huidoppervlakte en negatieve druk wekt de massage het afvoeren van overtollig vocht en afvalstoffen op, het maakt verklevingen los, lift het bindweefsel en brengt de bloedtoevoer naar stagnerende spieren en huid. Cupping geeft een ontspannen, diepe en comfortabele massage die de bloedcirculatie verhoogt en dode huidcellen verwijdert. Het verbetert de elasticiteit van de huid, activeert de (huid)stofwisseling, heft blokkades in het lichaam op en evt. spierspanning. Tevens helpt cupping bij het verminderen van vet- en vochtophoping, verbetering van de doorbloeding en het helpt gifstoffen en andere afvalstoffen te verwijderen uit de spieren.

Het heeft effect tot aan gewrichten en meridianen. Daarom is het zeer effectief om in te zetten bij nekklachten, migraine, rugklachten, frozen sholder, tennis en golf arm, reuma, fybromyalgie, cellulitis, littekenweefsel, Carpaletunnelsyndroom, lymfe problemen.

In het Oosten en Midden-Oosten wordt cupping gebruikt om meridianen en acupunctuurpunten te behandelen waardoor de doorbloeding in spieren en weefsels sterk verbetert en het stagnaties in de energiedoorstroming (Qi, spreek uit: Tsji) opheft. De cupping dringt diep door tot in de bindweefsellaag, dat zich om spieren en gewrichten bevindt. Ook het gebied tussen de wervels kan ‘losgetrokken’ worden, wat met alleen masserend met de handen vaak moeilijk is. Door de druk in de cups wordt de afvoer van verhard vetweefsel bevorderd.

Met het opheffen van energieblokkades kan cupping effectief worden toegepast bij onder meer:

  • spier- en gewrichtsklachten
  • hoofdpijn/migraine
  • rug-, nek en schouderpijn
  • zwelling, vocht in knie en enkel

Deze vorm van massage kan tevens opgenomen worden in een sportmassage of andere massage vorm. Dit kan ter plaatse in de massage praktijk afgestemd worden. Er zijn er geen extra kosten aan verbonden. Voor prijzen van massages verwijs ik u naar de afzonderlijke pagina: prijslijst massages.

“Ruimer in je vel”