Een paar weken geleden zag ik op het Happinez festival deze bijzondere man en daar vertelde hij in een bomvolle tent over de Soda techniek. Deze man straalde en had zoveel energie dat ik, bij ieder woord wat hij vertelde, aan zijn lippen hing. En dat met heel veel humor en enthousiasme. Wat een man. Hij vertelde daar over de SODA techniek.

Zowel zakelijk als privé kun je deze techniek toepassen om bewust te kiezen in hoe je WILT reageren als je je getriggerd voelt, in plaats van uit je eigen pijn of oude conditionering automatisch in de verdediging te schieten.

Dus de volgende keer dat een klant je diep in je eigen overtuiging raakt, of je partner in een oude emotionele oorlogswond loopt te prikken – hoef je niet meer uit je dak te gaan als je naar de soda techniek grijpt.

Het is heel simpel zodra je je getriggerd voelt en je voelt lichamelijk de spanning op je maag of een samentrekkend gevoel in je borstkas, je kaken die klemmen – ieder ervaart het anders in zijn/haar lichaam… maar jij weet wat jouw specifieke lichamelijke voorteken is dat de bom gaat barsten.

In plaats van volledig los gaan, kun je de volgende stappen volgen:

S staat voor Stop

Op het moment dat je je lichamelijk voorteken voelt zeg tegen jezelf STOP! Dit helpt je bewust te worden in het moment en te kiezen hoe je wilt reageren. Het onderbreekt je automatische reactie.

O staat voor Observe

Je kent het verhaal van de olifant? Als je voor de olifant staat zie je een slurf als je achter de olifant staat zie je een staart, pas als je van een afstand gaat kijken zie je dat de olifant een slurf en een staart heeft en dat beide perspectieven juist zijn vanuit de waargenomen positie. Zorg dat jij in de positie komt dat je het hele beeld kunt zien, in plaats van alleen het deel voor je neus. Je zoemt dus als het ware wat uit en ziet het in zijn geheel.

D staat voor Detach

Neem afstand door echt fysiek naar achteren te leunen of een stapje terug te nemen en ga even met je aandacht naar je ademhaling en adem geruisloos  een paar keer goed maar zachtjes door.

A staat voor Awaken

Wordt wakker tot de beste versie van jezelf en vraag jezelf hoe zou mijn hogere zelf op deze situatie willen reageren. Je kunt je ook afvragen hoe b.v. Boeddha gereageerd zou hebben of een andere “goeroe” voor jou. Met andere woorden kill em with love!

Reduceer relatie drama

Met deze simpele techniek reduceer je makkelijk relatie drama en stress zowel zakelijk als privé.  Allemaal energie die nu vrijkomt en die je kunt gebruiken voor iets positiefs.

Als je een paar minuten de tijd hebt, kun je naar het filmpje kijken en luisteren naar de enthousiaste woorden van Davidji waarin hij met humor je door de soda stappen meeneemt  – erg de moeite waard.

Ik hoop dat dit korte artikel en het delen van Davidji’s soda techniek je mag helpen meer harmonie in je leven te creëren.