De natuur laat ons iedere dag weer zien dat de kracht in ons zelf zit in plaats van in onze omgeving.

Want je weet nooit hoe de omgeving reageert of beslissingen neemt. Als we leren dus meer van binnen naar buiten te leven zijn we minder kwetsbaar en komt er meer stabiliteit en kracht vanuit ons zelf.

De natuur laat ons dit iedere dag weer zien. Na jaren van worstelen en enorm mijn best te doen om de omgeving het zoveel mogelijk naar de zin te maken gooide ik het roer om. Dit ging niet van de ene op de andere dag maar na een enorm diepte punt leerde ik van binnen uit naar buiten te leven.

Na een enorm dieptepunt gooide ik het roer om

Wat heerlijk dat ik iedere dag dit stokje ook weer aan anderen mag doorgeven. Op deze manier kunnen we meer genieten van wat er wel is waarbij me minder afhankelijk worden dat wat er om ons heen gebeurd

Ik schreef hier een gedicht over:

 

De boom is mijn vriend
Hij laat mij klimmen
en de hele wereld zien.

Het water is mijn vriend
Hij toont me mezelf
en laat me mijn dromen in zijn spiegel zien

De wind is mijn vriend
Hij wuift me vrolijk toe
en neemt al mijn zorgen mee

De aarde is mijn vriend
Hij kriebelt zacht aan mijn tenen
en steunt me bij iedere stap

De zon is mijn vriend
Hij geeft me licht
en de warme kracht van vuur

En de vogel geeft me de vrijheid
Om steeds het geheel te overzien
Hoog in de lucht
Vanuit mijn eigen ruimte en zo
mijn eigen vrijheid te creëren.

Zo kan ik iedere dag het leven wat lichter maken.

Marjo van Ginderen