Hartcoherentie

Heb je last van stress of ben je vaak moe, geprikkeld en minder helder in je hoofd? Leer dan je veerkracht te vergroten door hartcoherentie. Veel zaken kan je niet beïnvloeden maar  het goede nieuws is dat je wel je veerkracht zelf kunt vergroten. Dit heeft een positief effect op emotioneel , fysiek en mentaal niveau wat zich weer uit in je gedrag.  Wanneer je je lichaam, brein en emoties in balans brengt, ontstaat er ruimte voor betere oplossingen, andere hormoon aanmaak. En meer creativiteit in het dagelijks leven door te denken in mogelijkheden. Een gezonder lichaam en een zinvol leven.

Hartcoherentie in de praktijk

Bij de meeste methodes werk je aan een fysiek gedeelte in je leven. Mentaal of de methode is gericht op het veranderen van het gedrag. Meestal werkt dat maar kortstondig. Wat mij vooral aansprak bij hartcoherentie is dat het gericht is op het hele spectrum van het leven waar door je effect ervaart op het geheel op lange termijn. Want al die onderdelen hebben weer effect op elkaar omdat ze met elkaar verbonden zijn. Sporten is goed voor het lichaam, dat is algemeen bekend. Hartcoherentie kan je zien als fitness training voor het zenuwstelsel en de mind. En daar kan je zeker invloed op uitoefenen. Interessant hè!

Centraal in het programma Werken aan Veerkracht van Heartmath staat de hartcoherentietraining. Het biofeedback computerprogramma laat zien wat de invloed van stress is op het hartritme en de ademhaling. De training zorgt ervoor dat je hartritme en ademhaling meer samenhangend wordt, waardoor de hersenen sneller en meer accuraat gaan werken. Als je eenmaal weet hoe je meer coherentie kunt aanbrengen in je lichaam kan je dit in het dagelijks leven op kleine momenten gaan oefenen. Zo wordt het een gewoonte zodat je lichaam kan overschakelen bij stress.

“Hartcoherentie kun je zien als fitness training voor het zenuwstelsel en de mind

Op het plaatje wordt bovenaan een onregelmatig, chaotisch hartritme (incoherentie) weergegeven. Dit gebeurt er bij stress en dat kan op den duur ongunstige effecten hebben op lichaam en geest. Onderaan wordt vervolgens een harmonieus hartritme (coherentie) getoond, waarbij er een regelmatige, geleidelijke afwisseling is van versnellen en vertragen. Dit gebeurt er bij balans en dat draagt bij aan allerlei positieve effecten op lichaam en geest.

Vergroot veerkracht en je persoonlijke effectiviteit

Het programma Werken aan Veerkracht is er op gericht mensen te helpen bij het leren herkennen van hun stressbronnen en wat de psychische, emotionele en fysieke gevolgen van stress kunnen zijn. Het is een wetenschappelijke methode waarbij je leert om zelf je lichaam en geest in balans te brengen ongeacht de omstandigheden om je heen. Er ontstaat inzicht, overzicht en vitaliteit, waardoor stressvolle situaties beter gehanteerd kunnen worden en prestaties kunnen toenemen.

Werkwijze

Door middel van biofeedback kan via een oor sensor of een vinger sensor kan met een computer beeld gebracht worden hoe om te gaan met stress en hoe jezelf in een meer optimale toestand kan brengen. Je oefent met diverse interventietechnieken, gericht op de ademhaling, het hart en positieve gedachten. Je leert hoe je die in het dagelijks leven kunt inzetten. De effecten zijn direct merkbaar, zichtbaar en meetbaar. De oefeningen zijn eenvoudig, praktisch toepasbaar, kortdurend en geven snel resultaat. Voor meer veerkracht en persoonlijke effectiviteit zijn gemiddeld vier tot zeven sessies voldoende.

 

Tarief

Een kennismakingsgesprek is gratis. Het is tevens mogelijk om een vrijblijvend intake formulier in te vullen zodat ik kan inschatten of deze vorm van stress reductie aansluit bij je hulp vraag.

Contact

Als je meer informatie wilt over het Werken aan Veerkracht programma, dan kun je vrijblijvend contact met mij opnemen. Ik ben gecertificeerd en licensed hartcoherentie coach en aangesloten bij het HeartMath instituut Benelux.

 

 

 

Interesse gewekt?