Het is wetenschappelijk bewezen dat emotionele pijn (zorgen) zich vast gaan hechten in het fysieke lichaam. Dus heb je fysieke pijn, zonder aanwijsbare oorzaak, dan is dat een signaal dat je onderbewuste iets aan de oppervlakte wil laten komen, zodat hier meer bewustwording ontstaat en de pijn losgelaten mag worden.

Hieronder enkele voorbeelden van fysieke pijn in relatie tot de onderbewuste boodschappen…….

druppel oranje

Pijn in je nek kan een indicatie zijn dat je moeite hebt met vergeving van anderen, of zelfs jezelf. Als je pijn in je nek ervaart, let dan goed op de situatie waarin je op dat moment verkeer. Wat vindt je op dat moment niet leuk van een ander of van jezelf? Werk bewust aan vergeving…..

Pijn in je schouders kan aangeven dat je pittig emotioneel belast bent. Dat is waar het gezegde “je draagt te veel last op je schouders” vandaan komt. Verdeel de last en draag het niet meer langer alleen. Probeer niet te veel op je schouders te nemen, maar laat het los…..

Pijn in je rug symboliseert het gevoel van gebrek aan emotionele steun. Je niet geliefd voelen, maar ook liefde dat niet lekker stroomt (geven en ontvangen is uit balans).

Dit zijn enkele simpele voorbeelden van waar emoties zich kunnen hechten als celherinneringen in het lichaam. Het lichaam is een intelligent complex systeem en onthoudt werkelijk alles! Maar als je regelmatig rust neemt, stil staat bij wat je voelt en bewust keuzes maakt in wat je doet, je lichaam extra aandacht geeft kun je dit proces zelf helen. Kun je eens wat milder zijn naar jezelf. Veel mensen zijn veel strenger voor zichzelf dan voor anderen. Hoe mild ben jij voor jezelf?