Als je er zelf niet mee te maken hebt of in je directe omgeving dan hoor je het wel in de media. Het licht in jezelf kwijt zijn, depressie, down zijn of over vermoeid. Zeker de berichten over jongeren die zo in grote getalen depressief zouden zijn raken me.
Sinds een aantal jaren volg ik de berichten van Christina von Dreien. Zij is een jonge vrouw van inmiddels 20 jaar uit Zwitserland. Zij vertelt in haar boeken waarom de omstandigheden op de aarde op dit moment zijn zoals ze zijn en in welke positieve richting de wereld zich kan ontwikkelen. Daarmee geeft ze ons vertrouwen en hoop op een toekomst waarin we in en buiten onszelf vrede ervaren. En haar benadering geeft mij een gevoel van vertrouwen dat alles , ondanks alle sombere voorspellingen,  uiteindelijk goed zal komen. Het boek Uiteindelijk komt alles goed”. Hoe we zelf een volmaakte wereld kunnen scheppen las ik afgelopen week in een korte tijd uit.

We leven in een bijzondere tijd

Wat ik vooral van haar leer is dat we in een bijzondere tijd leven en het vraagt veel onderscheidingsvermogen om in je Licht te blijven. De betekent zeer zeker dat je heel bewust moet zijn van waar je aandacht naartoe gaat. We kunnen niet ontkennen dat we ons in een wereldwijde crisis bevinden. Maar los daarvan blijft het spirituele principe gelden: dat waar we onze aandacht op richten neemt toe. Christina is een echt nieuwetijdskind. Na een bijzonder moeilijke geboorte en kindertijd vol medische uitdagingen, bleek ze een sterk verruimd bewustzijn te hebben en daarmee te behoren tot een nieuwe generatie van jonge, evolutionaire denkers. Onderstaande tekst van haar vond ik zo van toepassing in deze tijd. Mogelijk resoneert het ook voor jou. Ik las het afgelopen week tijdens de yogales voor.

Je eigen licht kwijt..

Het raakt me altijd zo, als mensen mij vragen hoe ze hun eigen licht weer kunnen voelen, want ze zijn het kwijt geraakt. Ergens ligt het op een verlaten plek en ze hebben geen idee waar het te zoeken, laat staan te vinden.
Alsof ze het achtergelaten hebben, precies op het moment dat het zo hun alles droeg in de meest ingewikkelde periode waar ze inzaten en juist toen hebben ze los gelaten. Wat maakt dat ze zich alleen voelen, niet gedragen of beschermd en vol zeer zitten waarbij ze zo enorm hunkeren naar letterlijk Licht.
Lieve lieve zielen op deze aarde, niemand, maar dan ook niemand kan zijn of haar eigen licht kwijt raken.. immers je bent zelf het licht.
Jij die reflecteert vanuit jezelf naar de ander. Jouw licht draagt jou altijd!! Ook al voel je je alleen, heb je zeer, draag je rouw en snap je niet waarom het zo donker voelt..
Jouw prachtige licht is niet weg.
Dus je moet niet op zoek gaan naar het licht door steeds te zeggen, ik ben het kwijt, ik kan het niet vinden..
Je hoeft maar 1 ding te doen: stil te gaan staan en hardop te zeggen, ik ben mijn eigen licht en vanaf nu herinner ik mij dit weer en laat ik me vullen met haar liefde.
Zij draagt mij, hoe zwaar het ook is, hoe donker ik me ook voel of hoe alleen ik ook sta.
Juist dan geef je namelijk jouw licht de kans om jou te dragen.
Juist dan geef je jezelf de kans om de volgende stap als ziel hier op aarde te zetten en om letterlijk te groeien.
Juist dan, vraagt het universum jou om vertrouwen te hebben, vanuit overgave dat je niet alleen bent, nooit alleen zult zijn en dit nooit zult worden.
Juist jouw prachtige licht draagt jouw ziel, want jij bent dit licht…vergeet dit nooit meer alsjeblieft…
Je bent zo gewenst op aarde..

Samenvattend: dagelijks vreugde in het veld brengen

 • Maak iedere dag 20-30 minuten tijd vrij om vreugde (en liefde) in het collectieve veld te brengen.
 • Het gaat erom de energie van vreugde echt te activeren en dus niet alleen de intentie uit te sturen dat je vreugde in het veld zet, maar dit ook echt te voelen.
 • Dit gevoel kun je activeren door wat het maar is dat jou vreugde geeft.
 • Enkele voorbeelden:
  • mediteren
  • dansen
  • zingen
  • schilderen
  • tekenen
  • boetseren
  • dichten
  • yoga.

Doe je mee?

Liefs Marjo