Laatst wees iemand mij op dit filmpje en ik vond het echt briljant. Hij had dit aangeboden gekregen bij een presentatie over klantbeleving. Hoe zorg je ervoor dat je klanten bij jou terug blijven komen. Beter nog, hoe maak je ze tot ambassadeur van je bedrijf? Dan moet je ze iets te vertellen geven, namelijk een klantbeleving die blijft hangen en die anders is dan die van anderen. Een klantbeleving dus die memorabel en onderscheidend is.

Lebbis legt op briljante wijze uit wat zo’n klantbeleving is in zijn stukje over “het terrasje” (uit zijn show Welcome to Paradise). Het perfecte terrasje. Alles klopt, alles draait om jou, de klant. Dit vertel je door aan je vrienden. En hier kom je zeker nog eens terug! Het is een heerlijk stukje van 3,5 minuut. Je kunt dit stukje theater op meerdere manieren ervaren: Hoe mindful zit ik op een terrasje? Hoe mindful is de serveerster of mijn bedrijf naar haar klanten toe? Het sprak mij erg aan omdat ik altijd probeer om mensen die bij komen voor massage, yoga of mindfulness te behandelen alsof ze op dit terrasje zitten. Hoe wil ik zelf behandeld worden? En hoe kan ik met iemand omgaan zodat deze persoon zich speciaal voelt, uniek  en waar ik alle aandacht voor heb. Aandacht die niet altijd in onze digitale en snelle wereld vanzelfsprekend is maar zo waardevol.

Waarom zijn dat soort terrasjes er nou niet?
Dat is de vraag die Lebbis stelt aan het einde van dit prachtige stukje. Maar hij geeft ook het antwoord: “Als we willen, kan het”. En dat is precies waar het om gaat. Wat wil jij? Hoe mindful ben jij voor je omgeving? En het begint natuurlijk ook met de vraag, hoe mindful ben jij voor jezelf?