Gezondheid is het belangrijkste dat we bezitten. Het is dus logisch dat je je gezondheid zo optimaal mogelijk wilt houden. Een massage kan daarbij een belangrijke aanvulling zijn. Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een massage. Afhankelijk van het uiteindelijk doel, kan ik als massage therapeute, een geschikte massage uitkiezen. Zo is het mogelijk om het algehele gevoel van welzijn te verhogen door middel van een ontspannende massage. Tijdens deze behandeling zullen niet alleen de spieren zich ontspannen, maar ook de geest.

“Omdat het menselijk lichaam zo ontzettend interessant is ben je als masseur nooit uitgeleerd”

Een massage geeft een goed gevoel

Het belang van de massage en menselijke aanraking mag niet worden onderschat. Menselijke aanraking is essentieel voor groei en ontwikkeling. De meeste mensen zijn het er dan ook over eens, een massage geeft een goed gevoel. Maar wat velen misschien niet beseffen is hoe waardevol een regelmatige massage is voor de algehele gezondheid. Het kan prestaties helpen verbeteren, blessures helpen voorkomen, stress en pijn verminderen en onze stofwisseling en bloedsomloop verbeteren. Het waren de Chinezen die ruim 5000 jaar voor Christus het belang van een massage inzagen. Momenteel komt er bijna iedere dag een nieuwe gezondheidstherapie bij maar de meest oude therapie wordt tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt – de massage. Dat zal toch niet zonder reden zijn.Voor iedereen!

Een massage is waardevol voor alle leeftijden. Naast alle gezondheidsvoordelen is een massage ook een moment voor jezelf. Geen drukte, geen verplichtingen, geen telefoon en  geen moeten. Dat is geen luxe in deze in deze tijd waar mensen vaak veel druk ervaren. Door tijd voor jezelf verhoog je weer je eigen energie niveau!

Verlichtend op alle fronten

Massage wordt gezien als een natuurlijke pijnstiller voor mensen met artritis, fibromyalgie, rugpijn, hoofdpijn en vele andere aandoeningen. Massage verlicht de pijn door het verminderen van spierspanning en het vrijkomen van endorfine – onze natuurlijke pijnstiller. Daarnaast  verhoogt een massage van serotonine in onze hersenen. Serotonine helpt depressies te voorkomen of verminderen. Deze stof vind je ook in veel antidepressiva, de zogenaamde selectieve serotonine.

Daarnaast kan de persoonlijke aanraking en de verbondenheid met de masseur of therapeut helpen voor het verminderen van stress en depressies. Onderzoek geeft aan dat een massage de werking van het immuunsysteem verbetert doordat het lymfestelsel wordt gestimuleerd. Het lymfestelsel helpt het lichaam afvalstoffen, toxines en ziekteverwerkers te verwijderen. Daarnaast verlaagt een massage de bloeddruk en vertraagt het onze hartslag wat weer bijdraagt aan een stuk ontspanning. Een goede circulatie verbetert de conditie van de huid, ons grootste orgaan. Een massage kan zelfs littekenweefsel of striae helpen verminderen.