Massage

Gezondheid: het allerbelangrijkste bezit!

Wat velen niet beseffen is hoe waardevol een regelmatige massage is voor de algehele gezondheid. Het kan prestaties helpen verbeteren, blessures helpen voorkomen, stress en pijn verminderen en je stofwisseling en bloedsomloop verbeteren. Het waren de Chinezen die ruim 5000 jaar voor Christus het belang van een massage inzagen. Momenteel komt er bijna iedere dag een nieuwe gezondheidstherapie bij maar de oudste therapie, de massage, wordt tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt. Dat zal toch niet zonder reden zijn. Je gezondheid is het allerbelangrijkste bezit wat je zo optimaal mogelijk wilt houden. Cliënten die ik masseer geven vaak aan dat ze zich beter voelen als ze zich regelmatig laten masseren. De meeste mensen zijn het er dan ook over eens: een massage doet goed. Niet alleen voor lichaam maar ook voor geest!

Ondersteuning op vele  fronten

Massage wordt gezien als een natuurlijke pijnstiller voor mensen met artritis, fibromyalgie, rugpijn, hoofdpijn en vele andere aandoeningen. Diverse vormen van massages die ik geef verlichten de pijn door het verminderen van spierspanning en het vrijkomen van endorfine – onze natuurlijke pijnstiller. Daarnaast  verhoogt een massage van serotonine in onze hersenen. Serotonine helpt depressies te voorkomen of verminderen. Deze stof vind je ook in veel antidepressiva, de zogenaamde selectieve serotonine.

Daarnaast kan de persoonlijke aanraking en de verbondenheid met de masseur of therapeut helpen voor het verminderen van stress en depressies. Onderzoek geeft aan dat een massage de werking van het immuunsysteem verbetert doordat het lymfestelsel wordt gestimuleerd. Het lymfestelsel helpt het lichaam afvalstoffen, toxines en ziekteverwerkers te verwijderen. Daarnaast verlaagt een massage de bloeddruk en vertraagt het onze hartslag wat weer bijdraagt aan een stuk ontspanning. Een goede circulatie verbetert de conditie van de huid, ons grootste orgaan. Een massage kan zelfs littekenweefsel, ophoping van afvalstoffen of striae helpen verminderen.

Soorten massage

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een massage. Afhankelijk van het uiteindelijk doel, kan ik als massage therapeute, een geschikte massage samen met jou uitkiezen. Daarbij combineer ik vaak diverse massage technieken in een massage, afhankelijk van de klachten van de client en de wensen. Zo is iedere massage weer anders en steeds maatwerk. Dat maakt dit werk voor mij ook zo mooi en waardevol. Na 10 jaar masseren heb ik vele opleidingen doorlopen en geef ik de volgende massages:

Een massage is niet langer een luxe

Een massage is waardevol voor alle leeftijden. Naast alle gezondheidsvoordelen is een massage ook een moment voor jezelf. Geen drukte, geen verplichtingen, geen telefoon en  geen moeten. Dat is geen luxe in deze in deze tijd waar mensen vaak veel druk ervaren en veel informatie in het dagelijks leven te verwerken krijgen. Door tijd voor jezelf in te ruimen in je leven verhoog je weer je eigen energie niveau en welzijn!

Een moment voor jezelf?