Voetreflex therapie

[vc_row el_class=”left”][vc_column width=”5/6″][fancy_heading h1=”0″ style=”line” title=”Voetreflex therapie”][/fancy_heading][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Twaalf jaar geleden herstelde ik zelf maar niet van een burn-out. Na ’n lange zoektocht ontdekte ik dat ik wel herstelde met behulp van  voetreflex therapie.  Het is een natuurlijke manier om het lichaam en evt. ook weer de geest in balans te brengen. Inmiddels heb ik de beroepsopleiding van de BER (Bond van Europese voetreflexologen ) met succes afgerond en heb inmiddels ervaren dat veel mensen ook veel sneller herstellen met deze therapie en dat klachten weg blijven of sterk verminderen.

Hoe werkt voetreflex?

Voetreflex gaat er van uit dat ons hele lichaam wordt weerspiegelt op onze voeten. Al onze organen, botten, zenuwen en weefsels hebben een reflexzone op de voeten. In totaal zijn dit 176 punten op en onder de voetzool. Door het behandelen van deze reflexzones (drukpunten) wordt de gezondheid van de mens op fysiek en mentaal niveau bevordert.

Onder onze voeten zitten duizenden zenuwuiteinden, deze corresponderen met bepaalde organen, klieren, spieren, lymfewegen en andere delen van ons lichaam. Door druk uit te oefenen op een bepaalde zone gaat er een seintje naar onze hersenen en die sturen een prikkel naar het bijbehorende orgaan en hierdoor wordt dit orgaan gestimuleerd in zijn werking. Via de drukpunten behandel je dus die delen of organen die ermee in contact staan.

Voetreflex: Lichaam in balans

Middels het geven van impulsen onder de beide voeten wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Blokkades die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven of verminderd. De bloed- en energiedoorstroming verbeteren en het zenuwstelsel wordt positief beïnvloed. Dit zorgt ervoor dat voedingsstoffen en afvalstoffen beter worden getransporteerd. Dit geeft het lichaam een enorme ‘boost’! Voetreflexologie kan bij zeer verschillende klachten verlichting geven en zelfs klachten laten verdwijnen. Lichaam en geest komen weer in balans! Na de behandeling voel je de energie weer door je lichaam stromen, maar tegelijkertijd is voetreflex ook heel aangenaam ontspannend.

De behandeling brengt lichaam en geest weer in balans

Voetreflex kan voor allerlei klachten ingezet worden. Als u twijfelt overleg dan zodat we de mogelijkheden kunnen bekijken en bespreken. Bij de volgende klachten wordt het veelal ingezet met vaak hele mooie resultaten:

Stress gerelateerde klachten, darmklachten, migraine- hoofdpijn klachten, menstruatie problemen of problemen om zwanger te raken, baby’s die in stuit liggen, hormonale klachten zoals overgangsklachten, darm klachten, slapeloosheid, rug-en nekpijn, onrustgevoelens, burn-out klachten, fybromyalgie, reuma etc.

Een behandeling duurt meestal 1 uur tot 70 minuten en kost € 48,- per behandeling.

Ik ben aangesloten bij de Geschillencommissie Complementaire Behandelvormen van de Cam Coöperatie in het kader van de WKKGZ en bij de BER.

Agb code onderneming: 90106055
Aangesloten als lid van deze vereniging onder BER nr: 8705

 

Door veranderende regelgeving zijn er nog maar een beperkt aantal  verzekeraars die deze behandeling in 2022 vergoeden. Het Zilveren Kruis vergoed de behandeling in ieder geval bij een aanvullende verzekering.

 

 

Recensie

Door voetreflex therapie zie ik vaak mooie resultaten en kreeg onlangs een mooi bericht van een cliënt die ik hier graag wil plaatsen:

“Ik had al geruime tijd rugklachten die uiteindelijk volgens de huisarts een hernia bleek te zijn. Bij toeval(?) kwam Marjo op mijn pad. Ik heb van haar 4 voetreflexbehandelingen gekregen met een verbluffend resultaat. Uiteindelijk zijn mijn rugklachten nagenoeg volledig verdwenen!
Buiten deze reguliere behandelingen ben ik ook zeer te spreken over de persoonlijke aandacht en begeleiding (mindfulness) die Marjo gedurende deze periode heeft gegeven. Niets dan lof hiervoor!” Wil Silvertant – Weert.

[/vc_column_text][vc_column_text el_class=”slogan”]

“Lichaam en geest worden met voetreflex in balans gebracht”

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”12px”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”489″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]