Babymassage individuele cursus

Babymassage

Aanraken is één van de eerste manieren om contact te maken. Met babymassage versterk je de band met je kindje. Je baby zal het heerlijk vinden en voelt zich veilig en geborgen.

Shantala babymassage geef ik vaak 1 op 1 omdat ik dan zoveel mogelijk persoonlijke aandacht kan schenken aan de moeder en het kindje en kan aansluiten op specifieke vragen of wensen die er zijn.

Het is de manier om op een bijzondere wijze contact met je kindje te maken. Het is een gerichte en liefdevolle manier van aanraken die belangrijk is voor een baby. Maar als je vroeg begint met het masseren van je baby heeft dat nog meer voordelen. Je zorgt dat de doorbloeding goed op gang komt en je kindje vindt het vaak heerlijk en het blijkt uit onderzoek dat deze kinderen vaak minder huilen en beter contact kunnen maken.

Babymassage is voor alle ouders en baby’s geschikt en kan al vanaf enkele dagen na de geboorte ( mits dat de gezondheid in orde is van) gegeven worden.

Baby’s die in een vroeg stadium gemasseerd worden vinden deze aanraking vaak heerlijk wat ten goede komt bij de ontwikkeling van het kind.

Effecten van Shantala babymassage:
Te vroeg geboren baby’s, baby’s die zich veel overstrekken, baby’s die veel huilen of snel overprikkeld zijn, kunnen extra baat hebben bij de massage. Elke baby is anders en zo zal ook elke baby anders reageren op een massage. Met het masseren van je baby bereik je onder andere de volgende effecten:

  • Rust en ontspanning voor je baby en jezelf
  • Vermindert darmkrampjes
  • Bevordert het lichaamsbesef
  • Versterkt de band met je baby
  • Sterkere ontwikkeling van de spieren

Individuele baby massage cursus:

  • Een individuele cursus bestaat uit een, twee of  drie lessen van ongeveer 1  uur. Je leert een combinatie van verschillende technieken. Elke les leer je weer meer nieuwe massage handelingen en herhalen we de aangeleerde technieken. Tevens kan ik ( afhankelijk van vragen en wensen van een van de ouders) aandacht besteden aan lichaamstaal en het gebruik van verschillende oliën en geef ik tips en adviezen voor een goede houding bij het masseren van ouder en baby.
  • Je kunt al enkele weken na de geboorte starten met het masseren van je baby. Het voordeel van een individuele cursus is dat de les aangepast kan worden op de wensen van de ouders en op de reactie van je baby. Daarnaast kun je een afspraak maken op een tijdstip waarop het voor jou uitkomt waarbij een voldoende afspraak in onderling overleg gepland kan worden. Ook is er voldoende tijd en aandacht voor vragen over je baby (of over jezelf). De cursus geef ik in de massage praktijk waar een fijne sfeer is, lekker warm en waar een aankleedkussen aanwezig waardoor je in een prettige houding op de massage tafel je baby kunt masseren. De massage tafel kan daarbij tevens verwarmd worden waardoor je kindje ook lekker warm blijft en daardoor beter kan ontspannen.
  • Ook is het mogelijk om de cursus samen met een vriendin/kennis te volgen. Dit kan met maximaal 2 baby’s zodat ik alle tijd en aandacht kan besteden aan jullie en het kindje. Er zijn gemiddeld twee a drie lessen nodig om de technieken te leren. Je krijgt na afloop een mail met alle technieken op een rij zodat je alles thuis op je gemak kunt nalezen en zeker weet dat je het goed doet.

Bel of mail om een datum te plannen die voor jou uitkomt. Zo kunnen we samen tijd plannen voor jou en je baby waardoor je daarna zo vaak als je wilt je kindje heerlijk kunt masseren met de juiste technieken. Het is trouwens geen probleem om samen met de vader of een oma/opa te komen zodat zij ook de technieken direct kunnen leren of je assisteren/helpen.

Heb je nog aanvullende vragen dan is het natuurlijk ook mogelijk om een mail te sturen zodat ik je kan bellen of je kunt me zelf bellen via 06-53618359.

De kosten per les zijn € 44,-.

Kraamcadeau of cadeau voor een babymassage

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor een babyshower of zoek je een leuk kraamcadeau? Geef een cadeaubon voor een babymassage cadeau. We kunnen deze leuk verpakken en de ouders kunnen op een tijdstip dat het voor hen uitkomt deze afspraak inplannen op een dag / tijdstip dat het voor hen uitkomt en de bon blijft geldig is ook in te wisselen voor een massage. Deze cadeaubonnen zijn te koop in de praktijk of bij kledingzaak Carool, Kerkstraat 45 Nederweert. Het is ook mogelijk om een cadeaubon op te sturen.

Mail naar info@flowtime.info of bel of stuur een app naar 06-53618259.