Mindfulness

Leven of geleefd worden?

Word je geleefd door je agenda en heb je het gevoel dat je veel moet in het leven? Misschien loop je op dit moment vast in je leven of lopen een aantal onderdelen minder soepel waardoor je minder geniet van het leven.

In het jaar 2000 bevond ik me daar ook in. Maar juist zo’n periode was een keerpunt voor mij en dat kan het ook voor jou worden. De stress en gedachten in mijn hoofd voerden de boventoon en ik wist niet hoe ik deze patronen kon ombuigen. Tijdens een mindfulness cursus leerde ik weer rust te ervaren en kon ik veel beter ontspannen. Ik durf gerust te stellen dat dit mijn leven daadwerkelijk veranderd heeft. Ik ervaar nu meer rust en zicht, en geniet veel meer van het leven. Ik zie mindfulness als fitness voor het brein.

Wat is Mindfulness? 

Je leest en hoort op dit moment veel over mindfulness. Maar wat is dit nu eigenlijk?  Mindfulness betekent simpelweg: bewust zijn van de huidige ervaring. Waar je aandacht is, daar ben je. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker en de geest wordt rustiger. Je leert bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Hierdoor vang je stressprikkels eerder op en ga je anders om met gedachtenpatronen. Dit beïnvloed natuurlijk ook weer hoe je omgaat met situaties in het dagelijks leven en met de mensen om je heen. Mindfulness oefeningen hebben namelijk vrijwel direct effect bij een slecht humeur of negatieve gedachten. Dat laten verschillende studies zien die gedaan zijn naar de korte termijn effecten van deze oefeningen. 

Mindfulness helpt om je eigen grenzen beter te bewaken en meer te genieten van het leven”

Waarom Mindfulness?

Uit onderzoek blijkt dat mensen na een cursus beter hun grenzen bewaken.  Daarnaast helpt het ook vaak bij hoofdpijn klachten, slaapproblemen en ze kunnen zicht beter concentreren. Ik herken deze voordelen zelf ook in mijn dagelijks leven  Tevens  zie ik het ook steeds weer bij cliënten terug na een training. Ze krijgen meer energie, voelen zich fitter en hebben het gevoel dat ze meer leven in plaats van geleefd worden.  En zo wordt mindfulness ook vaak ingezet bij depressie, stress, en pijn-ervaring en is er al veel Wetenschappelijk onderzoek hiernaar naar gedaan. De resultaten zorgen ervoor dat mindfulness steeds meer bekendheid krijgt, van jong tot oud. Ik heb Inmiddels veel trainingen op dit vlak gevolgd wat voor jou niet nodig is. Ik integreer nu meerdere technieken in een individuele cursus. Afhankelijk  van je hulpvraag kan ik je handvatten aanreiken die bij je passen.

“Mindfulness is fitness voor het brein”

Wat bied ik aan?

Veel trainingen worden in een groep aangeboden. Sinds 1997 geef ik alleen nog maar individuele trainingen.  Zowel voor de client als voor mij als trainer/coach bevalt dit erg goed. Door de persoonlijke setting kom je vaak direct tot de kern waar de client tegen aan loopt. Daarbij voelen mensen zich vaak meer op hun gemak dan in een groep om situaties te delen waar ze in het dagelijks leven mee worstelen. In een setting van een groep is hier vaak minder ruimte voor.  Een ander belangrijk voordeel is dat de client samen met mij het tempo van de cursus zelf kan bepalen en de dag waarom we afspreken. Daarbij met ik dat de cliënten door de individuele training  zeer snel de stof tot zich kunnen nemen en patronen sneller kunnen ombuigen in het dagelijks leven. Hierdoor hebben met mensen vaak minder sessies nodig wat weer een mooi bijkomend voordeel is. Het is dan ook niet noodzakelijk dat er iedere week een sessie ingepland wordt. Steeds na iedere afspraak bekijken we samen wanneer we de volgende afspraak inplannen afhankelijk van de mogelijkheden die je hebt in je agenda. Zo is mindfulness integreren in je leven iets wat heel vloeiend verloopt, leuk om te volgen en wat past bij de indeling van je week.

Ik ben dan ook enorm dankbaar dat ik hier mijn beroep van heb mogen maken. Zeker omdat ik bij cliënten na enkele weken ook al zo veel verandering zien. Hierdoor ontstaat er meer ontspannenheid in hun werkomgeving, relatie, gezin, familie. Wat een geschenk om dit proces van verandering steeds weer te zien en hier een klein stukje aan bij te dragen.

Iets voor jou?

Een mindfulness training volg je vaak maar een keer in je leven. De vele voordelen van mindfulness kan jij ook leren integreren in je leven. Je hoeft er niet eerder voor op te staan of veel tijd voor in te ruimen. Het mooie van deze training is dat ik je het leer in te zetten tijdens dagelijkse zaken. Daardoor leer je dat mindfulness als een rode draad in je leven kan verlopen waardoor je het ook niet meer loslaat of vergeet. Hoe mooi is dat.

Na het volgen van de mindfulness training vroeg ik me af waarom ik dit niet eerder geleerd had? Ik wil deze voordelen ook aan anderen doorgeven en leren. Je bent van harte welkom om te ervaren wat mindfulness kan betekenen voor jou. Daarom is het mogelijk om een gratis intake gesprek aan te vragen.  Zo is het mogelijk om te bepalen of mindfulness bij je past en of er sprake is van een “click”.

Mail naar info@flowtime.info of bel of app naar : 06 – 53 61 82 59.

Minder stress, meer genieten… is minder ver weg dan je denkt!