Mindfulness coaching

[vc_row el_class=”left”][vc_column][fancy_heading h1=”0″ style=”line” title=”Mindfulness coaching”][/fancy_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text el_class=”page-intros”]Ben je toe aan een positieve verandering en wil je samen met mij kijken hoe je patronen op een positieve manier kunt doorbreken? Dan biedt mindfulness coaching of een mindfulness training mogelijk de juiste begeleiding doordat dit helemaal toegespitst is op jouw persoonlijke vraag.[/vc_column_text][vc_column_text]Het woord coaching betekent letterlijk: iemand van de ene plaats naar de andere vervoeren. Counselling is een laagdrempelige vorm van emotionele hulpverlening. Het doel is helpen bij het hanteren van problemen en/of het ontdekken en ontwikkelen van ongebruikte mogelijkheden en talenten. Vaak is het heel prettig dat je voorbeelden en casussen uit het dagelijks leven kunt bespreken.

Zorg dat je sterker in je schoenen komt te staan waardoor je je minder snel uit het veld laat slaan door de omgeving.

Samen bespreken we dan hoe je hier vanuit de mindfulness theorie mee om kunt gaan. Dat is vaak heel verhelderend en geeft inzicht om uit een patroon te stappen. In een vertrouwde en persoonlijke omgeving kan ik je tips aanreiken die je mentaal weerbaarder maken zodat je sterker in je schoenen staat.

Coaching is onder andere helpend bij:

  • het leren stellen en bewaken van grenzen
  • werk of privé gerelateerde vragen en problemen
  • emotionele problemen zoals: spanningen, depressie, burn-out, angst, verdriet, negatief zelfbeeld.

Het is de bedoeling om samen te werken op een manier wat bij je past en wat een grote impact zal hebben op jouw dagelijks leven. Zowel op het werk als in je privéleven. Je kunt het zien als een reis met een doel. Vergeet niet dat de reis zelf ook al een bijzondere ervaring op zich is! Vanuit mijn opleiding als mindfulness – docent en coach zal ik o.a. gebruik maken van deze methode en zullen de behandelingen in veel gevallen vaak praktijk gericht zijn en daardoor effectief. In sommige gevallen kiezen mensen ervoor een coach gesprek te houden tijdens het wandelen. Zo kom je makkelijker uit je hoofd en is het vaak makkelijker en effectiever om zaken om te zetten. Dit is ook mogelijk.

Het effect van mindfulness is wetenschappelijk onderzocht

Het effect van mindfulness is wetenschappelijk onderzocht, onder andere door John Teasdale van de Universiteit van Cambridge. Uit onderzoek blijkt dat bij deelnemers de lichamelijke en psychologische klachten significant afnemen, ze effectiever leren omgaan met stresssituaties, ze zich beter kunnen ontspannen en een grotere kwaliteit van leven ervaren. Tevens kan het een effectieve bijdrage leveren om terugval bij depressie te voorkomen.

Mindfulness coaching kan 1 op 1 maar het is mogelijk om dit samen aan te gaan met een vriendin/zus/partner. Informeer naar de mogelijkheden. Ik geef ook vaker sessies op locatie bij iemand thuis of bij een bedrijf.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Het is tevens mogelijk dat ik je vrijblijvend bel om meer informatie te geven. Mailen is natuurlijk ook mogelijk.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”12px”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”711″ img_size=”full” css=”.vc_custom_1456302652635{margin-bottom: 0px !important;}”][vc_column_text el_class=”slogan”]

“Vergeet niet dat de reis zelf ook al een bijzondere ervaring op zich is!”

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”12px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]