Ik hoor vaak van veel mensen dat veel energieën overnemen van hun omgeving. Die collega die kort reageert of de buurvrouw op het feestje met allerlei vreselijke verhalen.  Herken je dat? Vol goede moed stap je binnen en plotseling voel je je heel onzeker of minder prettig. Je weet zeker dat het niet van jou is wat je voelt, maar, hoe kom je eraf?

Ben je eigen lichtwerker

Het overkomt vooral lichtwerkers of mensen die hoog gevoelig zijn..Ze hebben niet in de gaten dat ze de onzekerheid van anderen overnemen en zich ermee identificeren. Ze gaan twijfelen aan zichzelf en vertonen compensatiegedrag. Of ze drinken of eten net wat extra om zich houding te geven en de gevoelens te verdoven. Dat deed ik vroeger in elk geval.
Herken je dit?
Het overnemen van negativiteit doe je omdat je als Lichtwerker op aarde gekomen bent om het lijden van anderen te verhelpen. En dat doe je bewust en onbewust. Zelfs als dat ten koste gaat van jezelf…
Dus op feestjes en vergaderingen zuig je de negatieve gevoelens van anderen onbewust op om ze te helpen. En niet alleen op bijeenkomsten. Ook bij vrienden, collega’s en familie sleden neem je shit over. Je onderbewustzijn denkt: “geef het maar aan mij, dan ben jij er af”.
We noemen dat het ‘Stofzuigersyndroom’.
Het opzuigen van de shit van anderen.
Er is een remedie om hier op een andere manier mee om te gaan gelukkig Draai het om!
In plaats van de shit van anderen op te zuigen stuur je positiviteit de ruimte in. Het is niet moeilijk maar het vergt bewustwording.  Als je een ruimte binnenkomt waarin zich mensen bevinden, schijn dan je licht.
Zet jezelf in wit licht en straal het uit.
Wens iedereen Metta (liefde) toe.
Wens iedereen geluk en kracht toe.
Wens iedereen gezelligheid toe.
Jezelf ook.
En de ballast van anderen?
Accepteer alle onzekerheids- en angstgevoelens. Ze mogen er zijn. Of ze nou “van jou” zijn of niet.
Daarbij kan het helpen om dit onderwerp eens met anderen te bespreken. Niet vanuit slachtofferschap maar vanuit kracht en bewustwording. Daarmee maak je de energie helder en kan je het transformeren.
Vraag vervolgens de Universele intelligentie van de Bron in jezelf alle energie die bewust of onbewust aan jou gegeven worden te transformeren in liefde en terug te sturen naar de bron…
En alle energie die van je genomen wordt, of die je bewust of onbewust weggeeft aan te vullen met zelfvertrouwen en plezier.
Zodra je je bewust wordt van deze mechanismen kun je er mee gaan werken. En anderen helpen zonder dat het ten koste gaat van jezelf.
Ik wens je nog heel veel fijne feestjes en meetings toe!