Het is bijna een etiquette geworden he. Om elkaar de beste wensen te wensen maar doe je dit nu omdat het zo hoort of omdat je dit werkelijk de ander het beste wenst?

Voor mij persoonlijk hoeft het geen 1 januari te zijn om elkaar het beste te wensen. Soms heeft iemand een arm of een extra luisterend oor veel meer in juli nodig dan op 1 januari. Maar een nieuw fris jaar geeft wel ruimte om je af te vragen op welke manier je bewust in het leven kunt gaan staan. Met welke intentie en vanuit welk uitgangspunt?gouden handNiet overlevend de dag door kruipen maar bewust. Een mens wordt gemiddeld tegenwoordig 80 jaar. Dat betekent dat we maar 4000 weken in een leven hebben. En hoe vaak hoor je om je heen dat de weken voorbij vliegen en dat weer eens moeten afspreken maar ja, de tijd. Wat jammer he.. Hoe bewust begin jij de dag en welke intentie loopt als een rode of gouden draad door je dag heen? Je dag kan er mooier van kleuren en krijgt misschien wel een extra gouden randje.

Hierbij deel ik met je het gedichtje van Tessa Nagtegaal gezien door de ogen van mindfulness:

“Ik wens je niets voor 2016
Ik wens je wat je wilt.
Als je gelukkig wenst te zijn
Wens ik geluk, heel veel!

Ik wens je even niets dit jaar
Geen beter, mooier, meer
Niets dan wat er nu al is
Daar komt het nu op neer

Zelf wens ik voor het komend jaar
Het ‘hier’ en ‘nu’ en ‘dit’
Want meer dan dat kan het niet zijn
Ik wens me wat er is”