De Rijksoverheid heeft tijdens de persconferentie bekend gemaakt dat vanaf zaterdag 6 november de Coronapas breder ingezet gaat worden. Een geldige Coronapas moet nu ook getoond worden bij toegang tot cultuurbeoefening en sportscholen. Dit geldt dus ook voor toegang tot groeps-/yogalessen in onze studio. Als yoga-ondernemer heb ik rechten én plichten. Ik riskeer boetes en/of sluiting als ik niet meega in het naleven van deze nieuwe maatregelen.

Ben ik daar blij mee? Nee natuurlijk niet, dit raakt me. Wat ik wil is dat iedereen welkom is en zich welkom voelt in mijn studio.
Ik voel me er niet fijn bij om jou te controleren op een geldige Coronapas. Wel of niet vaccineren is jouw eigen keuze en die keuze respecteer ik. Maar de maatregelen bestaan en ik kan er als ondernemer niet om heen. Soms moeten we bepaalde dingen doen en accepteren wat een ander voor ons bepaald. Ik kan er verder van alles van vinden en boos worden en in de weerstand gaan maar dat helpt mij en jou ook niet. Dat is ook wat het beoefenen van yoga mij heeft geleerd, meebewegen en meegaan met veranderingen. Ik hoop dat jij op jouw beurt dit begrijpt of anders respecteert.

Vanaf 6 november gelden de volgende regels:

Toegang tot de yogales kan alleen als je een bewijs kunt laten zien van:
* Een negatieve test, niet ouder dan 24 uur.
* Immuniteit
* Vaccinatie bewijs Via de Coronacheck-App (QR-code) of een papieren bewijs.

Verder geldt het volgende:
* Het dragen van mondkapjes in de studio hoeft niet.
* Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar, bij klachten thuisblijven en laten testen.
* Blijf thuis bij een positieve test.
* Was je handen voordat je komt en desinfecteer ze bij binnenkomst.
* Neem een doek mee om over de kussens te leggen.
* Alle yogalessen kunnen worden gevolgd op afstand met Google Meet en je kunt online zoveel lessen volgen als je wilt. 

Op deze manier probeer ik een zo veilig mogelijke omgeving te creëren voor iedereen. Ook in de yogawereld heerst heel veel verdeeldheid en dat geeft zoveel onrust. Ik probeer zoveel mogelijk mijn rust te behouden en mijn eigen pad hierin te volgen en me niet teveel te laten beïnvloeden door alle informatie en berichten. Ik wens iedereen veel licht & liefde in deze tijd toe.

Samen in verbinding, live en of online. 

Namaste Marjo

Vragen? Je bent van harte welkom.