Satsang Joris Vincken, 23 april in Nederweert.
Of ik me nu een spirituele zoeker noem of niet, veel mensen herkennen het gevoel niet helemaal te leven. Er lijkt iets te ontbreken, iets is niet helemaal compleet. We zoeken ons ware thuis, het doorzien van de illusie. Het verlangen om op een dag door de illusie (maya) kijken, ons ware thuis vinden aan de andere kant van de illusie van het dagelijkse leven.

Tijdens deze satsang spreekt Joris over zijn persoonlijke zoektocht en hoe juist de manier waarop we zoeken ons stopt om te vinden. Er is een diepere uitnodiging die voor ons ‘ik’, ons ego, ons willen niet te begrijpen is. Een openlijk zichtbare eenvoud en toch onmogelijk te zien.

De onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. non-dualiteit, taal en rituelen. Deze satsang is niet alleen om een dieper inzicht te krijgen, maar vooral onszelf werkelijk te ontmoeten.

Praktisch

Waar: Flowtime, Nederweert
Wanneer: zondag 23 april 10.00 – 12.30u (inloop vanaf 9.45u)
Kosten: 30 euro (inclusief thee en wat lekkers)
Maximaal 15 deelnemers
Aanmelden: info@flowtime.info

Over Joris

Joris Vincken is schrijver, dichter, muzikant en inspirator. Vanuit vertrouwen in het totale leven leeft hij de stilte van zijn hart. In eenvoudige taal spreekt hij over diepe spiritualiteit en nodigt je uit jezelf volledig te omarmen, zowel je donker (yin) als licht (yang). Niet de perfecte jou die je mogelijk ooit wordt, maar precies zoals je nu bent.

Hij werkte jarenlang als succesvol muziekproducent, maar ondanks wereldwijde hits en gouden platen vond hij niet de werkelijke rijkdom die hij zocht. Daarop sloot hij de deur van de opnamestudio en trok zich terug in een spirituele gemeenschap. In gebed en meditatie zocht hij in zichzelf wat in de wereld om hem heen onvindbaar leek. Totdat hij ontdekte dat zijn leven nog steeds gericht was op morgen. Morgen is mijn meditatie echt stil, mijn gebed oprecht, morgen ben ik verlicht.

Een diepe depressie volgde. Wat hij zocht leek onvindbaar, zowel in de wereld om hem heen als in zichzelf. Tot de dag waarop niets veranderde. Niets veranderde en toch zou niets ooit meer hetzelfde zijn. Hij herkende hoe heel we nu al zijn en de ware illusie ons gevecht met dit moment is. Sinds die dag schrijft hij, speelt intuïtief piano en ontmoet mensen.

Een dag met Joris Vincken voelt, voor iemand die (nog) op zoek is naar zijn eigen waarheid, als thuis zijn. Joris heeft een kijk op het leven die hij niet alleen praktiseert, maar waar hij anderen ook deelgenoot van maakt. Zijn kijk op hoe het leven bedoeld is, is helder en – zowel letterlijk als figuurlijk- uit het leven gegrepen.

Info en website Joris; https://jorisvincken.nl/hart-ontmoetingen/satsang-nederweert-23-april/