Mindfulness is een vaardigheid die je het hele leven blijft uitdiepen. Daarom organiseert Marjo van Ginderen op velerl verzoek nu een workshop waar je meer de diepte in gaat. Eerst zal mindfulness ook vanuit ACT  opgefrist worden. Daarna is er ruimte om  te onderzoeken hoe je de mindfulness nog meer kunt integreren in je dagelijks leven.

Mindfulness begint pas bij het vervolg

De vervolg workshop zal niet alleen je mindfulness technieken opfrissen met nieuwe oefeningen. Je krijgt tevens de mogelijkheid om weer af te stemmen op de mindful manier van kijken naar situaties. Vaak vallen we terug in oude oplossingsgerichte patronen, waarin je blijft vechten in plaats van loslaten. Dit komt omdat het in je eentje moeilijk is om te zien wat je wel en niet kunt loslaten. De mindfulness basis cursus heeft je geleerd hoe je moet loslaten, de vervolg workshop schept duidelijkheid in wat je kunt loslaten.

Waarom een mindfulness vervolg workshop?

Na het beheersen van de mindfulness technieken begint mindfulness pas echt. In de praktijk blijkt dat het aanleren van de mindfulness technieken niet het moeilijkste gedeelte is. Het meest lastige om er in het vervolg voor te kiezen de technieken tijdens stressvolle situaties toe te passen. Mindfulness is dus meer een keuze dan een technische vaardigheid.

Het kan zijn dat je de problemen in je leven weer teveel als feiten bent gaan zien en er daarom van overtuigt bent dat je mindfulness niet kunt toepassen. Ook kan het zijn dat je bent vastgelopen omdat je te dogmatisch bent gaan kijken naar mindfulness. Zoals je hebt geleerd is mindfulness in essentie niets. Daarom kun je het ook niet goed of fout doen. Vaak maken we van mindfulness een trucje dat we alleen zo nu en dan toepassen. Hierdoor zul je echter nooit toekomen aan het tackelen van de grotere problemen. De gekke situatie kan dus ontstaan dat juist de mindfulness je ontwikkeling blokkeert. Laat je deze ochtend verrassen … en leer iedere dag weer met andere ogen naar de wereld kijken. Je zult daardoor op een meer ontspannen manier leven.

Voor wie: voor iedereen die eerder een mindfulness cursus volgde of een workshop bij welke instantie dan ook.
Waar: Groote Peel Ospel op 30 maart 2019 van 9.30 uur tot 13.00 uur.
Kosten: € 50,- incl. koffie/thee/fruit/lekkers.

Opgave: Er zijn nog 4 plekken vrij.