Voetreflex

Na ’n lange zoektocht kwam ik 13 jaar geleden in aanraking met voetreflextherapie. Ik herstelde maar niet van allerlei klachten en ontdekte dat deze vorm van therapie een belangrijke bijdrage leverde om me steeds beter te voelen en uiteindelijk volledig te herstellen. Ik vond het dan ook fascinerend dat het mogelijk was om middels het indrukken van voetreflexpunten  lichaam en geest positief te beïnvloeden. Dat was dan ook voor mij de beweegreden om hier mijn beroep van te maken.

Inmiddels heb ik de beroepsopleiding van de BER (Bond van Europese voetreflexologen ) met succes afgerond. Ik heb vele cliënten mogen behandelen waarbij zij ervaren dat ze sneller herstellen op allerlei gebieden en klachten sterk verminderen of zelfs weg blijven.

Hoe werkt voetreflex?

Voetreflex gaat er van uit dat ons hele lichaam wordt weerspiegelt op onze voeten. Al onze organen, botten, zenuwen en weefsels hebben een reflexzone op de voeten. In totaal zijn dit 176 punten op en onder de voetzool. Door het behandelen van deze reflexzones (drukpunten) wordt de gezondheid van de mens op fysiek en mentaal niveau bevordert.

Onder onze voeten zitten duizenden zenuwuiteinden, deze corresponderen met bepaalde organen, klieren, spieren, lymfewegen en andere delen van ons lichaam. Door druk uit te oefenen op een bepaalde zone gaat er een seintje naar onze hersenen en die sturen een prikkel naar het bijbehorende orgaan en hierdoor wordt dit orgaan gestimuleerd in zijn werking. Via de drukpunten behandel je dus die delen of organen die ermee in contact staan.

Lichaam en geest krijgen een boost 

Middels het geven van impulsen onder de beide voeten wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Blokkades die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven of verminderd. De bloed- en energiedoorstroming verbeteren en het zenuwstelsel wordt positief beïnvloed. Dit zorgt ervoor dat voedingsstoffen en afvalstoffen beter worden getransporteerd. Dit geeft het lichaam een enorme ‘boost’! Na de behandeling voel je de energie weer door je lichaam stromen, maar tegelijkertijd is voetreflex ook heel aangenaam ontspannend.

Bij voetreflex therapie ontvang ik vaak mooie berichten:

“Ik had al geruime tijd rugklachten die uiteindelijk volgens de huisarts een hernia bleek te zijn. Bij toeval(?) kwam Marjo op mijn pad. Ik heb van haar 4 voetreflexbehandelingen gekregen met een verbluffend resultaat. Uiteindelijk zijn mijn rugklachten nagenoeg volledig verdwenen!

“Buiten de reguliere behandelingen ben ik ook zeer te spreken over de persoonlijke aandacht en begeleiding (mindfulness) die Marjo gedurende deze periode heeft gegeven. Niets dan lof hiervoor!”

Ondersteuning bij het ervaren van balans

Voetreflex kan voor allerlei klachten ingezet worden. Als u twijfelt overleg dan zodat we de mogelijkheden kunnen bekijken en bespreken. Bij de volgende klachten wordt het veelal ingezet met vaak hele mooie resultaten:

Stress gerelateerde klachten, slaapproblemen, darmklachten, migraine- hoofdpijn klachten, menstruatie problemen, P.M.S. of problemen om zwanger te raken. 

Baby’s die in stuit liggen of waarbij de bevalling niet op gang komt. Hormonale klachten zoals overgangsklachten, slapeloosheid, rug-en nekpijn, onrustgevoelens, burn-out klachten, fybromyalgie en reuma. Ook heb ik het laatste jaar veel cliënten behandeld die rest klachten hadden na Corona. Een behandeling duurt een uur en cliënten ervaren dit vaak als een uur waarbij ze heerlijk liggend kunnend ontspannen. Daarbij draagt deze methode erbij om uur “uit het hoofd” te komen waardoor de behandeling extra doorwerkt op het zenuwstelsel. Je bent van harte welkom om een voetreflex behandeling te ervaren die ik geef. Als Je een afspraak wilt maken dan kan dat het beste via de email: Info@flowtime.info  Daarbij is het natuurlijk ook altijd mogelijk om te bellen of te overleggen via 06-53618259. 

Extra informatie

Ik heb deze beroepsopleiding als voetreflextherapeut doorlopen bij de BER. Inmiddels ben ik als als therapeut aangesloten bij de CAT ( Collectief Alternarief Therapeuten onder nummer BO nr.: 112242023-10-31. Kijk voor meer informatie op: https://catcollectief.nl/.

Interesse gewekt?