Vijf tibetanen effect

De 5 tibetanen werken in op de zeven chakra’s of energiecentra. Elk van de zeven chakra’s houdt verband met een van de zeven endocriene klieren en werkt stimulerend op de hormoonproductie. Het zijn deze hormonen die alle lichaamsfuncties, inclusief het verouderingsproces, reguleren.

In een gezond lichaam draaien de chakra’s met een grote snelheid rond, waardoor etherische levensenergie, ook wel prana genoemd, in bovenwaartse richting door het endocriene stelsel kan stromen. Maar als één of méér van deze chakra’s beginnen te vertragen wordt het stromen van de vitale levensenergie gehinderd en dat zorgt voor veroudering en een slechte gezondheid.

De levensenergie strekt zich bij gezonde mensen tot buiten het lichaam uit, maar bij zwakke en zieke mensen komt deze nauwelijks tot aan de huid. De snelste manier om je jeugd, gezondheid en vitaliteit terug te krijgen is ervoor te zorgen dat de chakra’s weer normaal gaan draaien. Dat kan met deze eenvoudige yoga oefening bereikt worden. De 5 tibetanen zijn op zich al nuttig, maar voor de allerbeste resultaten zijn ze alle vijf nodig. Het effect van de yoga oefening is het grootst als je ze elke dag beoefent. Begin met elke yoga oefening elke dag 3 keer te doen. Elke week doe je er dan 2 bij, totdat je in week 10 elke yoga oefening 21 keer doet. Daarna houd je het aantal op 21.

5 tibetanen: uitvoering

Eerste van de 5 tibetaanse oefeningen

Sta rechtop met je armen op schouderhoogte, parallel aan de vloer. Draai rechtsom, totdat je enigszins duizelig wordt. Verhoog zoals boven aangegeven het aantal rondjes elke week.

5 tibetanen

Vijf tibetanen: oefening 2

Kniel op de vloer, terwijl je je lichaam rechtop houdt. Zet je handen tegen de achterkant van je bovenbenen. Breng de kin tegen de borst. Buig naar achteren terwijl je inademt, laat je hoofd naar achteren vallen en gebruik je handen als ondersteuning. Kom weer terug naar de uitgangspositie en adem uit. Herhaal de yoga oefening.

2e yoga oefening

de 5 tibetanen oefening 3

Ga zitten, terwijl je je benen naar voren gestrekt houdt, met je voeten ongeveer 30 cm uit elkaar. Let erop dat je goed rechtop zit en plaats je handen naast je billen op de grond. Terwijl je inademt laat je je hoofd naar achteren vallen en til je de heupen op, zodat de knieen een rechte hoek maken, terwijl de armen gestrekt blijven. Het is de bedoeling dat er een rechte lijn ontstaat tussen bovenlichaam en de bovenbenen. Houd de adem vast en span alle spieren in je lichaam aan. Terwijl je uitademt kom je weer terug naar de uitgangspositie. Laat alle spieren zich ontspannen. Herhaal de yoga oefening.

vierde-tibetaan

5 tibetaanse riten oefening 4

Terwijl je op handen en knieen staat, breng je met de uitademing je heupen omhoog en met de inademing breng je je heupen zo ver mogelijk naar beneden zonder de grond te raken. Je doet afwisselend de neerwaarts kijkende hond houding en de opwaarts kijkende hond yoga houding.

vijfde tibetaan

5 tibetanen yoga oefening 5

Je gaat op je rug liggen. Met de inademing breng je tegelijkertijd beide gestrekte benen en je hoofd omhoog, met de uitademing breng je ze rustig weer naar beneden. Haal de kracht uit je buik als je je benen omhoog brengt en trek je rug niet hol. Mocht je last hebben van je nek dan kun je je hoofd laten liggen.

tweede-tibetaan

Wil je alles eens terug zien in een filmpje dan kun je via deze link hierna kijken: https://www.youtube.com/watch?v=TNMav5nsH7k