yoga paarsVeel vrouwen zien als een berg op tegen de overgang, maar je kunt deze periode ook spiritueel benaderen. Meer ruimte voor jezelf, meer aandacht en meer genieten, dat is toch juist heel mooi? Veel vrouwen uit andere culturen zouden nagenoeg geen overgangsklachten zouden hebben. Eea zou mogelijk te maken hebben met voeding en met het lagere tempo waarin zij leven. Ze worden gezien als ‘wijze’ vrouw en verwerven rechten die ze voorheen niet hadden. In de oude Mayacultuur in Mexico, kijken vrouwen uit naar de overgang. Eindelijk kunnen  ze zich gaan bezighouden met andere zaken.

In onze cultuur lijkt het andersom. In onze maatschappij wordt heel anders gekeken naar vrouwen in en na die menopauzeleeftijd. Het is vaak een taboe om er over te spreken en wordt er vaak lacherig op gereageerd als iemand het zweet uitbreekt. Maar laten we onszelf en al deze vrouwen juist op een voetstuk plaatsen. Je hebt immers heel wat levensfases doorlopen en kunt de omgeving van allerlei adviezen voorzien. Ik vind deze gedachte veel mooier! En daar begint het mee… zet jezelf eens op een voetstuk als wijze vrouw!!

Deze oefeningen houden je lichaam soepel en je geest kalm en fris speciaal gericht op deze periode van overgang naar een nieuwe periode!

Midlife-yoga