Yoga bij Flowtime

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]In een veeleisende maatschappij als de onze is er vaak weinig ruimte en aandacht voor jezelf. In de drukte van alledag zijn we daarom snel geneigd het contact met onszelf te verliezen. Hierdoor zijn we gemakkelijk vatbaar voor spanning- en vermoeidheidsklachten.

Yoga maakt je er bewust van hoe je innerlijk reageert op de buitenwereld. Bijvoorbeeld hoe je lichaam door bepaalde emoties of gedachten kan verkrampen of blokkeren. Ik geef hatha yoga. Hatha yoga is een tak van yoga die bestaat uit een systeem van houdingen om beheersing te verkrijgen over de geest en vooral het lichaam. In het Westen is het vooral deze vorm van yoga die bekendheid heeft gekregen.

Hatha-yoga is een fysieke yogavariant die voor het grootste deel bestaat uit de beoefening van lichaamshoudingen (asana’s) en ademhalingstechnieken ( pranayama). Daarnaast is er in een lesaanbod ook een les yin yoga opgenomen en yoga voor rug en nek. Regelmatig worden er ook meditatie lessen gegeven of stilte dagen.

Je leert met aandacht het lichaam voelen en bewust te ontspannen. Door het doen van oefeningen verruim je op een zachte en respectvolle manier je grenzen. De rekbaarheid van de spieren wordt niet alleen groter, ook mentaal zul je merken dat je makkelijker gedachten die spanning of verkramping veroorzaken zult herkennen en van je af kunt laten glijden. Je verruimt letterlijk je bewustzijn en daarmee de kijk op jezelf en je omgeving.

Yoga kun je zien als een methode die je leert de geest tot rust te brengen en de gezondheid te bevorderen, waardoor je beter in balans komt met jezelf en je omgeving. Fysiek zorgt yogabeoefening voor meer kracht, uithoudingsvermogen en souplesse, zonder het lichaam te zwaar te belasten. Spanningen en energieblokkades kunnen op een natuurlijke manier wegvloeien. Door yoga zul je je niet alleen lichamelijk fitter voelen, ook mentaal en emotioneel komt er meer energie en ruimte vrij.

De yogalessen bij Flowtime:

  • zijn niet prestatiegericht;
  • werken in op het gehele lichaam;
  • zijn geschikt voor iedereen;
  • gemiste lessen kunnen ingehaald worden;
  • via het online lesrooster kun je makkelijk jezelf evt. afmelden voor een les en een les op een ander tijdstip reserveren.
  • de lessen worden middels een online verbinding gegeven aan leden die niet naar de les kunnen komen. Zo kan een les evt. ook live vanuit huis of vanaf een ander adres gevolgd worden.
  • voldoende afstand tussen de yoga matten en de groepen zijn niet groot.
  • in de yogazaal is een grote schuifpui aanwezig en twee ramen. Zo kan er voldoende geventileerd worden in de zaal.
  • kenmerken zich door een persoonlijke begeleiding;
  • je betaald geen inschrijfgeld en kunt iedere maand weer stoppen ( met 1 maandopzeg termijn).

Indien gewenst kan er voor deelname een intakegesprek plaatsvinden. Hierdoor kan de les worden afgestemd op eventuele klachten en beperkingen. Wil je liever een keer een individuele en afgestemde 1 op 1 les bij mij volgen? Dat kan. Stuur mij een mail voor meer informatie en de mogelijkheden.

Op de volgende tijdstippen worden de volgende yogalessen gegeven:

Maandag avond        19.15 uur – 20.15 uur Hatha-Relax Easy Flow
Maandag avond        20.30 uur – 21.30 uur   ”               ”
Dinsdag avond          19.15 uur – 20.15 uur     ”               ”
Dinsdag avond          20.30 uur – 21.30 uur    ”               ”
Woensdag ochtend     9.00 uur – 10.00 uur    ”               ”
Woensdag ochtend     10.15 uur – 10.15 uur     ”               ”
Donderdag ochtend      9.00 uur – 10.00 uur Yoga voor rug-nek
Donderdag avond        18.00 uur-19.00 uur  Yin Yoga
Donderdag avond       19.15 uur – 20.15 uur Hatha- Relax Easy Flow
Donderdag avond       20.30 uur – 21.30 uur    ”              ”

De lessen worden gehouden in de sfeervolle yogazaal van Flowtime. Deze yogazaal is gelegen aan een grote tuin waar je tijdens de les zicht op hebt. Heerlijk ontspannen in het groen met het geluid van de vogels. Wil je een keer een losse les meedoen? Je bent van harte welkom. Je kunt me een mail sturen (info@flowtime.info) of bellen naar 06-53618259 als je hiervoor interesse hebt.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row]