Yoga Algemeen

Yoga

Bij Flowtime in Nederweert is het mogelijk om in een groep yoga les te volgen, bedrijfsyoga of individueel een yogales te volgen. Je kunt hier terecht voor een les Easy Yoga Flow en Mindfulness Yoga op verschillende tijdstippen. Daardoor is het ook mogelijk om gemiste lessen heel makkelijk in te halen en je betaald hier geen inschrijfgeld. Daardoor is het voor een ieder toegankelijk en betaalbaar om yoga te volgen.

Is yoga voor mij wel geschikt?

Misschien heb je wel een gerichte klacht of blessure of heb je het idee dat je niet lenig genoeg bent voor yoga. Soms kan de stap naar een yoga les groot zijn en dat is jammer en een gemiste kans. Want bij Flowtime kan iedereen terecht voor yoga les. Doordat ik een speciale opleiding gevolgd heb is het volgen van yogalessen bij Flowtime voor alle leeftijden en voor iedereen mogelijk. Iedere houding kan n.l. met aanwijzingen en of aanpassingen afgestemd worden op iemand zijn conditie.

Yoga leert je naar je lichaam te luisteren wat ook zeer waardevol is tijdens het dagelijks leven.

In een veeleisende maatschappij als de onze is er vaak weinig ruimte en aandacht voor jezelf. In de drukte van alledag zijn we daarom snel geneigd het contact met onszelf te verliezen. Hierdoor zijn we gemakkelijk vatbaar voor spanning- en vermoeidheidsklachten. Yoga maakt je er bewust van hoe je innerlijk reageert op de buitenwereld. Bijvoorbeeld hoe je lichaam door bepaalde emoties of gedachten kan verkrampen of blokkeren. Ik geef een combinatie van Hatha en mindfulness yoga. Daarnaast is het ook mogelijk om Yoga Flow te volgen vanaf januari 2018. Dit is een wat intensievere vorm van yoga waar je kennis maakt met diverse vormen van yoga. Kijk op deze pagina voor meer informatie over de tijden van deze lessen: https://www.flowtime.info/yoga-nederweert/mindfulness-yoga-nederweert/

· Verlang je naar een stil hoofd en een ontspannen lichaam?
· Ben je op zoek naar tools om relaxed in je drukke leven te staan?
· Heb je last van spanning, stress of ben je herstellend van een burnout?
· Zoek je naar een moment in de week van rust en aandacht voor jezelf?
· Heb je de 8-weekse mindfulnesstraining gedaan en zoek je een plek om mindfulness te blijven beoefenen en te blijven verfrissen in het dagelijks leven?

Kom dan een keer vrijblijvend meedoen en volg een gratis proefles. In de mindfulness yogalessen staat steeds een thema centraal en wisselen mindfulness meditatie, yoga en ontspanningsoefeningen elkaar af. In Flow Yoga worden diverse yogavormen wekelijks afgewisseld.

· mindfulness meditatie om de constante gedachtestroom te onderbreken en te verstillen
· yogahoudingen om bewust te worden van lichaamssensaties en te luisteren naar de wijsheid van het lichaam
· ontspanningsoefeningen om op een diepere laag spanning en stress los te laten
· een thema om jou te inspireren

Wat doet yoga voor je?

De lessen zijn gericht op ontspanning, werkt stress verlagend en geeft je tools om met aandacht te leven. Daarnaast zorgt het natuurlijk voor een betere houding en dit samen met meer ontspanning zorgt ervoor dat je in het dagelijks leven hier profijt van hebt.

Enkele reacties van mensen die de yogalessen volgen:

“De meerwaarde zit in de combinatie van ontspanning, inspanning en bewustwording en gezelligheid. Er is altijd zo’n ontspanning en prettig sfeer zodat ik altijd uit kijk naar deze les. Heerlijk.”
“Marjo geeft op een hele prettige manier les waardoor je je heel snel op je gemak voelt. Je leert op een andere manier naar je lichaam en emoties te luisteren.”
“Het is heerlijk om tijdens de les rust en stilte te ervaren.”
“Als ik begeleid wordt in ontspanning lijkt het vanzelf te gaan.”
“Mindfulness en oefeningen kan ik toepassen in mijn dagelijks leven.”
“De ontspanning werkt nog door, zo ga ik altijd heerlijk ontspannen het weekend in.”
“Een cadeautje voor mijzelf.”
“Door de lessen sta ik dichter bij mijzelf.”
“Mijn geest, gevoel en lichaam worden tijdens deze 1,5 uur weer samengebracht.”
“Meer balans in mijn leven.”

“Een uur yoga les volgen is steeds weer een cadeau voor mezelf waar ik ook in het dagelijks leven weer profijt van heb.”