Groepslessen Yoga

Yoga in groepsverband

Bij Flowtime kun je terecht voor groepslessen Hatha Yoga in combinatie met Relax Easy Flow Yoga, Yin Yoga en Yoga voor rug, nek en schouders.
Het lesrooster bestaat op dit moment uit 10 lessen die door de deelnemers van Flowtime ook afgewisseld kan worden. In verband met de aanvullende maatregelen worden alle lessen nu live online gegeven aan de hand van een eenvoudige tool. Daarbij is het mogelijk dat je meerdere lessen per week volgt. Ook ontvang je iedere week een opname van de les zodat je de les evt ook later kunt volgen.
Doordat er nu met een online lesrooster gewerkt wordt kunnen leden op een eenvoudige manier zich afmelden en zich evt. inschrijven voor een andere les. Daarnaast zal iedere les online uitgezonden kunnen worden met een live verbinding. Op deze manier kunnen mensen die liever thuis willen blijven of elders zijn toch de les volgen.

Marjo van Ginderen en Yvonne Vanlier vormen het team van yoga docenten van Flowtime. We hopen dat je in deze yoga studio je thuis voelt, jezelf kunt zijn en mag ontspannen en weer kunt opladen. Yvonne ( foto links onder) geeft sinds 3 jaar les en geeft op donderdag om 20.35 uur Hatha Yoga les gecombineerd met Relax Easy Flow. Ook tijdens afwezigheid van Marjo verzorgd zij de yogalessen met veel passie en plezier.

Marjo van Ginderen is eigenaresse van Flowtime en geeft sinds acht jaar yogalessen en workshops. “Yoga vormt een rode draad in mijn leven en zorgt ervoor dat ik steeds weer balans kan vinden, zowel fysiek als mentaal”. Zij heeft een mindfulness docenten opleiding afgerond en een 3-jarige Hatha yoga opleiding en meditatie docent. Zij is tevens werkzaam als mindfulness docent, massage- en voetreflex therapeut en beschrijft haar lessen als volgt: ‘In de lessen die ik geef leg ik regelmatig een brug tussen mindfulness en yoga.

Voor het deelnemen aan de lessen bij Flowtime is het niet noodzakelijk om enige yoga ervaring te hebben, jong, slank en lenig te zijn of kennis te hebben van mindfulness. Yoga is nl voor iedereen toegankelijk en niet prestatie gericht. We vinden het belangrijk dat yoga voor een ieder toegankelijk is en passen de lessen aan bij beperkingen en/of blessures.

Kom gerust een keer mee doen om het zelf te ervaren of deze vorm van yoga iets voor je is. Je bent van harte welkom voor een les om kennis te maken met onze yoga studio en onze vorm van lesgeven.

Relax, Easy & Flow Yoga

Deze les combineren we tegenwoordig met de mindfulness yoga les. Dit is een mooie combinatie waarbij je afwisselend actieve bewegingen maakt en ontspanning ervaart.  Na deze les ben je heerlijk soepel en heb je rust en ruimte in je hoofd.

Deze les is n.l. een aaneenschakeling van houdingen die verbinding vinden in de ademhaling. De houdingen volgen elkaar in een rustig, ritmisch tempo op en vormen een mix van stijlen, creatief en steeds weer anders.

Na deze les ben je heerlijk soepel en heb je rust en ruimte in je hoofd.

We werken met verschillende thema’s zodat er steeds weer een mooie opening is van de les waar je energie en inspiratie uit kunt halen tijdens het dagelijks leven. Ideaal voor starters die actief met het lichaam aan de slag willen gaan en de meer ervaren yogi’s om weer even aandacht te besteden aan de basisbeginselen.

Deze actieve yogales zorgt voor:

• Een krachtig en soepel lichaam.
• Rust in je hoofd door bewust te bewegen.
• Een juiste ademhaling die spanning laat verdwijnen.
• Eenheid van lichaam en geest.
• Harmonie met jezelf.

 

Yin Yoga

WAT KUN JE VERWACHTEN?
Bij yin yoga stimuleren we het weefsel. Dit doen we door zittende en liggende houdingen aan te nemen.
Als de gewrichten wat soepeler zijn en de energie is gaan stromen dan zal er ook meer doorbloeding ontstaan in delen van het lichaam wat meer ruimte en ontspanning geeft. Deze les vorm is voor een ieder geschikt en je hebt geen ervaring nodig.

Daardoor is deze vorm van yoga voor een ieder mogelijk en kan dit aangepast worden met kussens etc. Ideaal bij blessures, rug- of nekklachten, vermoeidheid of als je meer rust en ontspanning zoekt of bij beperkingen van je lichaam.

Doe gerust een proefles mee zodat je het zelf kan ervaren. Mail naar info@flowtime.info voor opgave of meer informatie. (Foto links:  Yvonne Vanlier  foto rechts Marjo van Ginderen)

“Yoga is een manier om beter voor je lichaam te zorgen waardoor je in het dagelijks leven meer balans ervaart op het gebied van lichaam en geest”.

Op de volgende tijdstippen vinden de Yoga lessen plaats:

 • Maandag   19.15 -20.15 uur  *Relax Easy-Flow/Hatha Yoga
 • Maandag   20.35 -21.35 uur  *Relax Easy-Flow/Hatha Yoga
 • Dinsdag     19.15 -20.15 uur *Relax Easy-Flow/Hatha Yoga
 • Dinsdag     20.35  -21.35 uur *Relax Easy-Flow/Hatha Yoga
 • Woensdag 9.00  – 10.00 uur *Relax Easy-Flow/Hatha Yoga
 • Woensdag 10.15 – 11.15 uur *Relax Easy-Flow/Hatha Yoga
 • Woensdag 19.15  – 20.15 uur Yin Yoga Eline vd Kam
 • Donderdag 9.00  – 10.00 uur *Yoga voor rug en nek.
 • Donderdag 18.00 – 19.00 uur *Yin yoga
 • Donderdag 19.15  -20.15 uur  *Relax Easy-Flow/Hatha Yoga
 • Donderdag 20.35 -21.35 uur *Active Flow Yvonne Vanlier

In de zomer zullen de lessen bij mooi weer buiten gehouden worden in de heerlijk ruime tuin.

Een ruime sfeervolle zaal met een grote tuin waar bij mooi weer ook de schuifpui fijn open kan staan of de yogales zal buiten gehouden worden. Tevens kun je het filmpje hieronder bekijken om een indruk te krijgen van de sfeer. Een plek waar we hopen dat veel mensen kunnen ontspannen in een prettige natuurlijke en open sfeer.

 

Heb je interesse om een proefles te volgen? Laat het me weten via de mail: info@flowtime.info of via de app 06-53618259.

De yoga lessen bij Flowtime zijn vooral:

 • Niet prestatiegericht. Veel mensen moeten in het dagelijks leven al genoeg presteren. Dat is het heerlijke van yoga, hier hoeft dat niet;
 • Werken in op het gehele lichaam en kunnen voor meer balans zorgen voor zowel lichaam als geest;
 • Zijn geschikt voor iedereen;
 • Kenmerken zich door een persoonlijke begeleiding;
 • Geen inschrijfgeld en je kunt gemiste lessen altijd op een ander moment inhalen.

Indien gewenst kan er voor deelname een intakegesprek plaatsvinden. Wil je een keer vrijblijvend een proefles meedoen? Indien er plaats is in een van de lessen dan ben je van harte welkom. Je kunt me een mail sturen (info@flowtime.info) of bellen naar Marjo van Ginderen 06-53618259 als je hierin interesse hebt.

Sfeerimpressie praktijk Flowtime Nederweert

//]]>