Groepslessen Yoga

Mindfulness yoga in groepsverband

Bij Flowtime kun je terecht voor groepslessen yoga in de vorm van Mindfulness Yoga in combinatie met Relax, Easy Flow Yoga. Voorheen waren dit afzonderlijke lessen en vanaf 1-9-2019 worden diverse lessen op deze manier gecombineerd. Vanaf 1 januari 2020 zal er ook een Yin Yogales gegeven worden in combinatie met Yoga Nidra. Veel mensen ervaren dit als een zeer prettige combinatie wat heel goed bij elkaar past.  Op deze manier is het dus altijd mogelijk om een gemiste les in te halen in een van de andere lessen. Via het online lesrooster kan iedereen lessen zelf inplannen, zich via dit lesrooster afmelden en lessen weer inhalen. Gemiste lessen hoeven trouwens niet in dezelfde week ingehaald worden. Je kunt dit voortaan zelf inplannen als dit voor jou uitkomt.

Marjo en Yvonne  vormen het team van yoga docenten van Flowtime. We hopen dat je in deze yoga studio je thuis voelt, jezelf kunt zijn en mag ontspannen en weer kunt opladen.

Mindfulness Yoga

Deze lessen mindfulness yoga worden merendeel door Marjo van Ginderen gegeven. Zij heeft een mindfulness docenten opleiding afgerond en een 3-jarige Hatha yoga opleiding. Zij is tevens werkzaam als mindfulness docent, massage- en voetreflex therapeut en beschrijft haar lessen als volgt: ‘In de les die ik geef leg ik een brug tussen mindfulness en yoga. Op een praktische en direct toepasbare manier leer je de combinatie van mindfulness en yoga, aan de hand van veel oefeningen die vooral gericht zijn op het mindful met je yogapractice (en jezelf) om te gaan. Ik hoor vaak van mensen dat ze daardoor ook relaxter in het dagelijks leven staan omdat ze deze oefeningen ook thuis kunnen toepassen. ‘

Voor het deelnemen aan deze les is het niet noodzakelijk om enige yoga ervaring te hebben, jong, slank en lenig te zijn of kennis te hebben van mindfulness.

 

Kom gerust een keer mee doen om het zelf te ervaren of deze vorm van yoga iets voor je is. Je bent van harte welkom voor een proefles. En je hoeft helemaal niet fit, lenig en slank te zijn. We vinden het belangrijk dat yoga voor een ieder toegankelijk is en passen de lessen aan bij beperkingen en/of blessures.

Relax, Easy & Flow Yoga

 

Deze les combineren we tegenwoordig met de mindfulness yoga les. Dit is een mooie combinatie waarbij je afwisselend actieve bewegingen maakt en ontspanning ervaart.  Na deze les ben je heerlijk soepel en heb je rust en ruimte in je hoofd.

Deze les is n.l. een aaneenschakeling van houdingen die verbinding vinden in de ademhaling. De houdingen volgen elkaar in een rustig, ritmisch tempo op en vormen een mix van stijlen, creatief en steeds weer anders.

Na deze les ben je heerlijk soepel en heb je rust en ruimte in je hoofd.

We werken met verschillende thema’s zodat er steeds weer een mooie opening is van de les waar je energie en inspiratie uit kunt halen tijdens het dagelijks leven. Ideaal voor starters die actief met het lichaam aan de slag willen gaan en de meer ervaren yogi’s om weer even aandacht te besteden aan de basisbeginselen.

Deze actieve yogales zorgt voor:

• Een krachtig en soepel lichaam.
• Rust in je hoofd door bewust te bewegen.
• Een juiste ademhaling die spanning laat verdwijnen.
• Eenheid van lichaam en geest.
• Harmonie met jezelf.

Deze yoga les zal afwisselend gegeven worden door Yvonne Vanlier en Marjo van Ginderen. Je hoeft geen ervaring te hebben op het gebied van yoga en iedereen kan aan deze les deelnemen. De jongste deelneemster is 19 jaar en de oudste 78. Daarbij nemen deze deelnemers gemist deel aan de lessen omdat er diverse mogelijkheden en niveaus worden aangeboden.

Yin Yoga- Yoga Nidra

Vanaf 1 januari 2020 zal er een nieuwe les vorm aangeboden worden. Er werden de laatste tijd al diverse workshops Yin Yoga gegeven op zondag ochtend en de vraag naar een reguliere les was al groot. Nu start deze groep op donderdag ochtend 9 januari om 9 uur.  Een heerlijke les om in de rustige yogastudio midden in de natuur de dag beginnen. Dit is echt een cadeau voor jezelf. De combinatie van een rustige Relax Easy Flow yoga, Yin Yoga en Yoga Nidra is een goede combinatie om je zenuwstelsel tot rust te brengen je lichaam aandacht te geven met de zachte houdingen.

Moe? Energieloos? Behoefte aan onthaasten? Je wilt opladen maar je weet even niet hoe? Slaaptekort? Gestrest?
In deze yogales  staat pure ontspanning op zeer diep niveau centraal.

WAT KUN JE VERWACHTEN?
Bij yin yoga stimuleren we het weefsel. Dit doen we door zittende en liggende houdingen aan te nemen.
Als de gewrichten wat soepeler zijn en de energie is gaan stromen dan wordt je door Yoga Nidra geleid. Bij Nidra Yoga liggen we in een ontspannende houding.

Marjo neemt je mee in een zeer diepe ontpanning door middel van een geleide meditatie. Yoga Nidra is een oude Yogavorm die lijkt op slapen maar waarbij je niet in slaap valt. Een half uur Yoga Nidra kan voelen als 4 uur slaap. Dez les is voor een ieder toegankelijk en je hebt geen ervaring nodig.

Daardoor is deze vorm van yoga voor een ieder mogelijk en kan dit aangepast worden met kussens etc. Ideaal bij blessures, rug- of nekklachten, vermoeidheid of als je meer rust en ontspanning zoekt of bij beperkingen van je lichaam.

Doe gerust een proefles mee zodat je het zelf kan ervaren. Mail naar info@flowtime.info voor opgave of meer informatie. (Foto links:  Yvonne Vanlier  foto rechts Marjo van Ginderen)

yoga group

“Yoga is een manier om beter voor je lichaam te zorgen waardoor je in het dagelijks leven meer rust ervaart en beter voelt”

Op de volgende tijdstippen vinden de Yoga lessen plaats:

 • Maandag   19.15 -20.15 uur  *Relax Easy-Flow/mindfulness Yoga
 • Maandag   20.35 -21.35 uur  *Relax Easy-Flow/mindfulness Yoga
 • Dinsdag     19.15 -20.15 uur *Relax Easy-Flow/mindfulness Yoga
 • Dinsdag     20.35  -21.35 uur *Relax Easy-Flow/mindfulness Yoga
 • Woensdag 9.00  – 10.00 uur *Relax Easy-Flow/mindfulness Yoga
 • Donderdag 9.00  – 10.00 uur *Yin yoga-Yoga Nidra Yoga
 • Donderdag 19.15  -20.15 uur  *Relax Easy-Flow/mindfulness Yoga
 • Donderdag 20.35 -21.35 uur *Relax Easy-Flow/mindfulness Yoga

Vanaf 6 mei is de nieuwe yogastudio geopend op de locatie Strateris 95 te Nederweert ( zie foto).

Een ruime sfeervolle zaal met een grote tuin waar bij mooi weer ook de schuifpui fijn open kan staan of de yogales zal buiten gehouden worden. Tevens kun je het filmpje hieronder bekijken om een indruk te krijgen van de sfeer. Een plek waar we hopen dat veel mensen kunnen ontspannen in een prettige natuurlijke en open sfeer.

 

 

 

 

Heb je interesse om een proefles te volgen? Laat het me weten via de mail: info@flowtime.info of via de app 06-53618259.

 

De yoga lessen bij Flowtime zijn vooral:

 • Niet prestatiegericht. Veel mensen moeten in het dagelijks leven al genoeg presteren. Dat is het heerlijke van yoga, hier hoeft dat niet;
 • Werken in op het gehele lichaam en kunnen voor meer balans zorgen voor zowel lichaam als geest;
 • Zijn geschikt voor iedereen;
 • Kenmerken zich door een persoonlijke begeleiding;
 • Geen inschrijfgeld en je kunt gemiste lessen altijd op een ander moment inhalen.

Indien gewenst kan er voor deelname een intakegesprek plaatsvinden. Wil je een keer vrijblijvend een proefles meedoen? Indien er plaats is in een van de lessen dan ben je van harte welkom. Je kunt me een mail sturen (info@flowtime.info) of bellen naar Marjo van Ginderen 06-53618259 als je hierin interesse hebt.

Sfeerimpressie praktijk Flowtime Nederweert