Docenten

Eline van de Kam

Yoga en meditatie lopen als een rode draad door mijn leven. Het heeft me tijdens uitdagingen in het leven steeds weer kalmte en vrede laten ervaren. Ik kan wel stellen dat yoga mijn leven gered heeft. Ik heb in mijn leven te maken gehad met een scheiding, burn-out en alcohol en medicijn verslaving en met hulp van yoga dit achter me kunnen laten. Yin Yoga voelt voor mij als thuiskomen. In deze jachtige Yang wereld is Yin Yoga een moment van echt luisteren naar mijn lichaam. Is er spanning of vermoeidheid. Kan ik ‘dat wat er is” toestaan? Zo leer ik af te stemmen op de behoeften van mijn lichaam en geest. En zo kunnen we leren om te luisteren naar de subtiele signalen van het lichaam en niet te wachten tot dat het lichaam moet schreeuwen om aandacht te krijgen. Tijdens mijn lessen sta jij helemaal centraal. Je bent helemaal goed zoals je bent. Tijdens onze gezamenlijke practice bied ik je verschillende technieken aan die je ook kunt toepassen in het dagelijks leven.

Yvonne Vanlier

In 2012 kwam ik na een zware periode in mijn leven in aanraking met yoga. Dat veranderde niet alleen mijn kijk op het leven in algemene zin, maar ook de daadwerkelijke invulling van mijn eigen leven. Nog steeds werk ik in een soms harde, commerciële omgeving en yoga stelt me in staat in balans te komen en te blijven. Om mensen en situaties neutraler te bezien. Om zowel fysiek als mentaal steviger in mijn schoenen te staan.

Yoga is voor mij een levensstijl, een filosofie en niet alleen een set aan houdingen en het zorgt voor de verbinding tussen mijn geest en mijn lichaam. Het beter aanvoelen en herkennen van de signalen die mijn lichaam geeft is enorm waardevol, zowel privé als in mijn werk. Toen ik in 2017 van Marjo de kans kreeg die ervaring te delen, greep ik dat dan ook met beide handen aan. Ik geef de Intensive flow yogales.

Sandra Raemakers Coenen

Vanaf 5 september 2022 zal Sandra Raemakers Coenen het yogateam van Flowtime komen aanvullen. We zijn heel blij met haar komst en zij zal dan ook op dinsdag om 20.35 uur de Yin yoga les gaan geven. Met het volgen van de Yin opleiding bij de Nieuwe yogaschool in Amsterdam is het tijd haar passie te delen met anderen. Zij stelt zichzelf hier in het kort voor: 

Ik ben Sandra, 38 jaar, ik ben getrouwd en heb een dochter van 11 en een zoon van 7 jaar. De afgelopen 16 jaar ben ik werkzaam geweest in de GGZ waarin ik heb gewerkt met kinderen, jongeren en gezinnen als begeleider en gezinsbehandelaar. Verder ben ik psycho-energetisch therapeut en ben ik op dit moment samen met mijn twee vriendinnen bezig met het opstarten van een praktijk. Hierin komen onze kennis en ervaring vanuit het regulier en alternatief circuit samenkomen. De Yin yoga heeft me persoonlijk al zoveel gebracht en ik ben dan ook heel blij dat ik bij Flowtime les mag komen geven en dit mag gaan delen met jullie. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten op de yogamat op deze prachtige locatie.

Marjo van Ginderen

Vanaf mijn 18 de jaar sta ik op de yoga mat. Ik begon destijds yoga te beoefenen als tegenhanger van een bewogen leven als politie agent. Zeker in die tijd vertelde je niet tegen anderen dat yoga je grote passie was. Gelukkig is deze tijd inmiddels anders en ervaren mensen de voordelen van yoga. Het is niet langer een luxe maar het is in deze drukke maatschappij noodzakelijk regelmatig het anker in jezelf uit te gooien.  Een terugkerend wekelijks  rustmoment voor lichaam en geest is een cadeau voor mezelf. En dit merk ik ook weer terug in het dagelijks leven. De meeste yogi’s vertellen dat ze beter hun lichaam aanvoelen, eerder opmerken wanneer hun grens bereikt is. En de meeste mensen vinden dat ze beter rust kunnen bewaren in hectische situaties. Dat is voor mij ook de beweeg reden om yoga te geven.

Ik geef hatha yoga lessen en les voor nek, rug en schouders. Hatha yoga is geschikt van jong tot oud en is de oudste vorm van yoga.  De naam Hatha is niet zomaar een naam. ‘Ha’ staat voor zon: het mannelijke en actieve, en ‘Tha’ staat voor maan: het vrouwelijk en kalme. Hatha betekent dus een evenwicht brengen tussen twee tegenpolen, denk hierbij aan Yin en Yang, stilte en geluid, licht en donker. De effecten van Hatha zijn duidelijk te zien: het maakt je lichaam leniger, versterkt de spieren, kalmeert de geest en brengt ontspanning. Ook heeft het verschillende gezondheidsvoordelen. Het zorgt ervoor dat de bloedstroom toeneemt, het verlaagt de bloeddruk, het werkt ontspannend en verbetert de capaciteit van de longen. Andere voordelen van deze vorm van yoga zijn dat je een betere concentratie ontwikkelt, je meer energie hebt en je sterker je intuïtie volgt. Goede redenen dus om aan Hatha Yoga te beginnen

Vrijblijvend een proefles volgen?