Soorten Yoga

Yin Yoga

De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. Yin yoga is daarom ook een vorm die erg goed is voor bijvoorbeeld topsporters en iedereen die veel aan fitness doet, omdat zij later vaak sneller last krijgen van hun gewrichten.

Waar je bij de meeste sporten je spieren aan- en ontspant gaat het er bij Yin yoga om dat je zoveel mogelijk spieren loslaat. Je houdt de houdingen dan ook iets langer vast dan tijdens bijvoorbeeld Hatha yoga. Vaak beginnen de houdingen bij 3 minuten tot een max van 5 minuten, wat je lichaam ontzettend uitdaagt. Yin yoga is zeer geschikt voor mensen die lichamelijke beperkingen of klachten hebben, of veel spanning ervaren in lichaam en geest. Deze les geeft Eline van de Kam bij Flowtime.

Restorative yoga

We gaan ons lesrooster uitbreiden met ’n nieuwe lesvorm, Restorative yoga, die we nog niet eerder aanboden. Eline van de Kam zal deze yogavorm geven . Zij volgde deze opleiding bij Alison Melvin bij de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam en kan je als geen ander meenemen in deze reis. Deze yogavorm is zo’n fijne manier is om t zenuwstelsel in balans te brengen. En dat is in deze tijd zo belangrijk. Restorative Yoga is een rustige yogavorm dat zich richt op het herstel van je lichaam en geest. Deze yogavorm is perfect na bijvoorbeeld een drukke periode, als je ziek bent geweest of een blessure hebt gehad of als je je lichaam in balans wilt ondersteunen.
Restorative yoga brengt nl lichaam en geest weer terug in evenwicht. Het is een therapeutische vorm van yoga waarin de verschillende houdingen zorgen voor een diepe ontspanning van het lichaam. Met behulp van props zoals dekens, kussens, blokken en riemen breng je je lichaam in een comfortabele houding waarin je volledig kunt ontspannen. Deze yoga vorm is ook geschikt om tijdens de zwangerschap te ervaren. 
Houdingen worden ongeveer 5 tot 10 minuten aangehouden. In volledige ontspanning is er geen beweging, geen spanning en wordt de geest stil en kan je makkelijker loslaten wat er in lichaam opgeslagen is. Kom gerust n keer voor n proefles en stuur n mail naar info@flowtime.info . Vanaf vrijdag 12 januari 2024 kan je deze yoga les iedere week ervaren om 11.45 uur

Hatha Yoga

Voor rug, nek en schouders. De meest beoefende en klassieke vorm van yoga is Hatha yoga. Dit is de vorm die meestal bedoeld wordt als er over “yoga” gesproken wordt. Deze vorm staat bekend om het verkrijgen van een goede gezondheid, lenigheid en kracht. Door Hatha yoga te beoefenen ben je jezelf aan het trainen om lichaam en geest samen te brengen. Innerlijke rust, met jezelf, anderen en de wereld in harmonie staan door met jezelf in contact te komen en te blijven. Dat is wat je uit Hatha yoga haalt. Je wordt hiermee een krachtig en stabiel persoon. Iemand die niet snel uit balans is en altijd het doel voor ogen houdt. In alle lessen is er veel aandacht voor rug, nek en schouders. Zeker omdat veel mensen hier last van hebben. In de les op donderdag ochtend wordt hier extra aandacht aan besteed. Deze lessen worden door  Marjo , Sandra en Yvonne gegeven

 

 

 

 

Flow with body & mind

Deze vorm van yoga is kenmerkend om zijn vloeiende bewegingen in series op een actieve en uitdagende wijze. Het zorgt dat je minder de kans krijgt om in je hoofd te gaan zitten. Het stagneert de gedachtestroom. In korte reeksen van oefeningen die elkaar vloeiend opvolgen en zich herhalen, maakt je lichaam soepel, krachtig en flexibel. Met veel creativiteit ontstaan steeds weer nieuwe combinaties en opeenvolgingen van houdingen. Het is een actieve practice waarbij het lichaam ook uitgedaagd zal worden in grens verleggende posities. Deze les wordt gegeven door Yvonne Vanlier. 

Enkele reacties van mensen die de yogalessen volgen

“De meerwaarde zit in de combinatie van ontspanning, inspanning en bewustwording en gezelligheid. Er is altijd zo’n ontspanning en prettig sfeer zodat ik altijd uit kijk naar deze les. Heerlijk.”

“De docenten geven op een hele prettige manier les waardoor je je heel snel op je gemak voelt. Je leert op een andere manier naar je lichaam en emoties te luisteren.”

“Een uur yoga les volgen is steeds weer een cadeau voor mezelf waar ik ook in het dagelijks leven weer profijt van heb.”