Zwangerschapsmassage

Bij massagepraktijk Flowtime kunt u terecht voor een zwangerschapsmassage of ontspannende postnatale massage (de eerste maanden na de bevalling). Naast mijn algemene massage-opleiding heb ik ook een specialisatiecursus zwangerschaps- en postnatale massage gevolgd van twee verloskundigen. Daardoor weet ik precies welke delen van het lichaam juist in deze periode gemasseerd mogen en welke niet en gebruik ik ook speciale olie voor een zwangerschapsmassage.

Deze zwangerschapsmassage kan uitgevoerd worden op de buik, liggend op de zij of op een speciale massagestoel.

Omdat iedereen anders is, is het bij Flowtime mogelijk om zelf te kiezen hoe je gemasseerd wilt worden. Op een speciale zwangerschapsmassage tafel met een uitsparing voor de buik en borsten is het mogelijk om tijdens de massage op de buik te liggen. Veel vrouwen vinden dat heerlijk omdat het thuis vaak alleen mogelijk is om op de zij te liggen Daarnaast is het ook mogelijk om op de zij te liggen en op de zij te liggen met een voedingskussen. Ook is er in de praktijk een speciale massage stoel aanwezig. Mocht je last hebben van je nek dan is het ook mogelijk om een speciale nekmassage te verwerken in de massage. Dit deel is vaak extra kwetsbaar want soms extra aandacht vraagt. Door deze mogelijkheden kan iedere massage steeds weer speciaal op iedereen zijn wensen persoonlijk afgestemd worden.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een massage tijdens de zwangerschap vaak ten goede komt aan de groei en ontspanning van het kindje.

Veel vrouwen hebben tijdens de zwangerschapsperiode klachten. Uit wetenschappelijk onderzoek is vastgesteld dat een dergelijke massage een belangrijke bijdrage kan leveren om deze klachten te verminderen. De zwangerschapsperiode is een unieke tijd. Nu je weet dat er in jouw buik een kindje groeit voel je je speciaal. Het is ook een tijd waarin in een relatief korte periode veel gebeurt in je lichaam. Hormonen veranderen, je spieren en je gewrichten doen soms pijn. Sommige delen van het lichaam worden losser en soepeler om ruimte te maken voor het kindje en je voor te bereiden op de bevalling. Deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je sneller moe bent. Soms krijg je last van lichamelijke klachten als pijn in je nek en rug, bekkenklachten, vocht vasthouden en slecht slapen. Uit onderzoek blijkt dat zwangerschapsmassage onder meer zorgt voor een betere nachtrust, minder rug klachten, minder aanmaak van stresshormonen en vermindering van het aantal complicaties tijdens de bevalling en vroeggeboorten.

Door mijn specialisatie en achtergrond kan ik een behandeling helemaal afstemmen op de fase van de zwangerschap en evt. specifieke klachten. De massage vindt plaats in een rustige, sfeervolle ruimte en de behandeling wil ik graag afstemmen op specifieke wensen. Eerst bespreken we het verloop van je zwangerschap, je eventuele klachten en wensen. Dit bepaalt de inhoud van de massage en in welke houdingen je het beste kunt liggen. Vaak is dit een combinatie van op de zij en rug ondersteund door een speciaal kussen daarvoor. Een massage werkt vaak ontspannend, de spieren worden soepeler. De bloedcirculatie van de aanstaande moeder en die van het kind worden daarbij gestimuleerd. Je ademhaling wordt dieper en je hoofd komt even helemaal tot rust. Je lichaam kan zich herstellen. Door stil te staan bij alle veranderingen in het lichaam word je bewuster van de baby in je buik. De massagetechnieken en olie zijn afgestemd op het zwangere lichaam. Ik gebruik een combinatie van ontspannings- en energie massage wat speciaal afgestemd is op zwangere vrouwen. Het is ook mogelijk een cadeaubon te geven als kraam cadeau of bij een babyshower / baby borrel. Het is ook mogelijk om een digitale cadeaubon te mailen met een naam en afzender erop.
Heb je nog vragen:
Mail gerust naar info@flowtime.info of bel naar 06 – 53 61 82 59.

Ervaringen:

Susan, 31 jaar, eerste kind: Als ik tussendoor last had van mijn rug wist ik dat mijn volgende massage afspraak verlichting zou brengen. Ik kwam vaak met stijve spieren binnen en ging weer soepel en ontspannen naar huis. Ik vond het heerlijk om even een uur voor mezelf en mijn baby vrij te maken en heerlijk te ontspannen.

Jetske, 29 jaar, eerste kind: Zwanger zijn maak je maar een paar keer in je leven mee. Ik wilde er zoveel mogelijk van genieten. Mezelf verwennen met een zwangerschapsmassage was voor mij een hele goede manier. Door de ontspannen sfeer bij Flowtime, de persoonlijke benadering en de heerlijke massage kon ik goed relaxen en heerlijk wegdromen. Na de massage voelde mijn lichaam weer heerlijk ontspannen aan.

“Ik vond het heerlijk om een uur voor mezelf en mijn baby vrij te maken en heerlijk te ontspannen.”